Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 8>>

MCQs for Class 8 English It so Happened Book Lesson 7 “The Open Window”

CBSE Class 8 English It so Happened Book Lesson 7 “The Open Window” Multiple Choice Questions (MCQs) with Answers

Here is a compilation of Free Class 8 English It so Happened Book Lesson 7 – The Open Window. Students can practice free MCQs as have been added by CBSE in the new Exam pattern. At the end of Multiple Choice Questions, the answer key has also been provided for your reference.

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

 

1. Who is the writer of the lesson “The open window”?

A. T.S. Eliot
B. Pablo Neruda
C. Ruskin Bond
D. H. H. Munro

 

2. How old was the niece?

A. Twelve
B. Fourteen
C. Fifteen
D. Sixteen

 

3. What was the niece’s name?

A. Vera
B. Vara
C. Vira
D. Vari

 

4. Did Framton Nuttel know her aunt personally?

A. Yes
B. No
C. Maybe
D. Not mentioned in the story

 

5. Why had he come to the country?

A. For retirement
A. For enjoyment
A. For nerve cure
A. All of the Above

 

6. What did his sister give him?

A. Letter of recommendation
B. Map of the country
C. Her place of residence
D. Letters of Introduction to people

 

7. How many years ago did his sister stay in the country?

A. Seven
B. Four
C. Five
D. Six

 

8. What did he say when the niece asked, “Do you know many of the people round here?”

A. “Yes”
B. “No”
C. “Many”
D. “Hardly a soul”

 

9. “ An undefinable something about the room seemed to suggest_________ habitation”

A. Masculine
B. Feminine
C. Animal
D. Human

 

10. When did her tragedy happen?

A. One year ago
B. Two years ago
C. Three years ago
D. Four years ago

 

11. “You may wonder why we keep that window wide open on an _______ afternoon”

A. October
B. November
C. December
D. March

 

12. Who all went for shooting?

A. Mrs Sappleton’s husband
B. Mrs Sappleton’s two brothers
C. Spaniel
D. All of the Above

 

13. How has the niece been described?

A. Not confident
B. Self-possessed
C. Cheerful
D. Anxious

 

14. What was the name of Mrs Sappleton’s younger brother?

A. Framton
B. Ronnie
C. Ruskin
D. Robert

 

15. “ That is why the window is kept open every evening till it is quite ____.”

A. Dawn
B. Night time
C. Morning
D. Dusk

 

16. Framton Nuttel had come for a _____.

A. Vacation
B. Rural retreat
C. Business meeting
D. None of the above

 

17. Was Framton aware that her hostess was giving him only a fragment of her attention?

A. Yes
B. No
C. Maybe
D. Not mentioned in the story

 

18. What did the doctors not agree on?

A. Framton’s complete rest
B. Absence of mental excitement in Framton’s life
C. Framton’s diet
D. All of the above

 

19. What suddenly caught Mrs Sappleton’s attention?

A. Framton’s detail about his illness
B. Her husband and three brothers
C. Vera
D. None of the above

 

20. What were Mrs Sappleton’s family just in time for?

A. Breakfast
B. Lunch
C. Dinner
D. Tea

 

21. Did they appear to Mrs Sappleton as they were muddy up to the eyes?

A. Yes
B. No
C. Maybe
D. Not mentioned in the story

 

22. “Framton shivered slightly and turned towards the niece with a look intended to convey ___________ comprehension”

A. Empathetic
B. Consoling
C. Comforting
D. Sympathetic

 

23. Why was the child looking through the window with dazed horror in her eyes?

A. She saw a ghost
B. She saw Mrs Sappleton’s husband and two brothers coming
C. She was afraid that everyone would come to know about her made-up story
D. Both B and C

 

24. “In the deepening twilight three figures were walking across the lawn towards the window, they all carried ____ under their arms,”

A. White coat
B. Guns
C. Sapiens
D. None of the above

 

25. “and one of them was additionally burdened with a _____ hung over his shoulders”

A. White coat
B. Guns
C. Sapiens
D. None of the above

 

26. What were the dimly noted stages in his headlong retreat?

A. Hall door
B. Gravel drive
C. Front gate
D. All of the Above

 

27. Who was Framton about to have a collision with?

A. Mrs Supleton
B. Mrs Suppleton’s husband
C. Cyclist
D. Sapien

Answer- C.Cyclist

28. What according to the niece, scared Framton away?

A. Ghost
B. Mrs Suppleton
C. Sapien
D. None of the above

 

29. “He was once hunted into a cemetery somewhere on the banks of the ______ by a pack of dogs”

A. Ganges
B. Countryside
C. Village
D. Yamuna

 

30. “_______ at short notice was her specialty”

A. Romance
B. Drama
C. Storytelling
D. Lying

Answer Key for Class 8 English It so Happened Book Lesson 7 The Open Window MCQs

 

 

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

D

11

A

21

B

2

C

12

D

22

D

3

A

13

B

23

D

4

B

14

B

24

B

5

C

15

D

25

A

6

D

16

B

26

D

7

B

17

A

27

C

8

D

18

C

28

C

9

A

19

B

29

A

10

C

20

D

30

A

 

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History