Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 8>>

Class‌ ‌8‌ ‌English‌ ‌Honeydew‌ ‌book‌ Poem 3 ‌–‌ Macavity: The Mystery Cat ‌MCQs‌

Macavity: The Mystery Cat ‌Class‌ ‌8‌ ‌English‌ ‌Honeydew‌ ‌book‌ Poem 3 ‌MCQs‌

CBSE‌ ‌‌has‌ ‌introduced‌ ‌MCQs‌ ‌‌in‌ ‌the‌ ‌new‌ ‌Exam‌ ‌Pattern.‌ ‌Here‌ ‌are‌ ‌a‌ ‌few‌ ‌MCQs‌ ‌from‌ ‌Class‌ ‌8‌ ‌English‌ ‌Honeydew‌ ‌book‌ Poem 3 – Macavity: The Mystery Cat for‌ ‌the‌ ‌convenience‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌students.‌ Answers can be checked from‌ ‌the‌ ‌answer‌ ‌key‌ ‌provided‌ ‌at‌ ‌the‌ ‌end.

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

1. Who is the poet of the poem “Macavity: The Mystery Cat”?

A. T.S. Eliot
B. Macavity
C. S. D Sawant 
D. Rabindranath Tagore

2. “He’s the bafflement of __________”

A. Flying Squad
B. Scotland Yard
C. Scotyard Squad
D. Flying yard

 

3. “For he’s the _________ who can defy the Law”

A. Macavity
B. master criminal
C. None of the above

4. Which of his powers would make a fakir stare?

A. Levitation
B. leeping
C. Disappearing
D. All of the Above

5. How would you identify Macavity when you see him?

A. Ginger colour
B. Tall height
C. Thin looking
D. Sunken eyes

6. He sways his head from side to side like a __________.

A. Swing
B. Snake
C. Duck
D. Swan

7. What happens when you think he is half asleep?

A. He if half asleep
B. He is wide awake
C. He is in deep sleep
D. He is dreaming about another crime

 

 

8. “He’s a _____ in feline shape”

A. Monster
B. Hidden paw
C. Fiend
D. Cat

9. “His brow is deeply lined with _____”

A. Sleep
B. Caution
C. Thought
D. Suspicion

10. How does the poet describe him?

A. Hidden paw
B. Master criminal
C. Monster of depravity
D. All of the Above



Answer Key

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

A

6

B

2

B

7

B

3

C

8

C

4

A

9

C

5

D

10

D

 

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History