Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 8>>

Class‌ ‌8‌ ‌English‌ ‌Honeydew‌ ‌book‌ Poem 5 ‌– The School Boy ‌MCQs‌

The School Boy ‌Class‌ ‌8‌ ‌English‌ ‌Honeydew‌ ‌book‌ Poem 5 ‌MCQs‌

CBSE‌ ‌‌has‌ ‌introduced‌ ‌MCQs‌ ‌‌in‌ ‌the‌ ‌new‌ ‌Exam‌ ‌Pattern.‌ ‌Here‌ ‌are‌ ‌a‌ ‌few‌ ‌MCQs‌ ‌from‌ ‌Class‌ ‌8‌ ‌English‌ ‌Honeydew‌ ‌book‌ Poem 5 – The School Boy for‌ ‌the‌ ‌convenience‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌students.‌ ‌Answers can be checked from‌ ‌the‌ ‌answer‌ ‌key‌ ‌provided‌ ‌at‌ ‌the‌ ‌end.

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

1. Who is the poet of the poem “The School Boy”?

    A. William Blake
    B. Thomas Wilde
    C. Rabindranath Tagore
    D. T.S. Eliot

 

2. “I _____ to rise on a sunday morn

    A. Hate
    B. Despise
    C. Regret
    D. Love

 

3. What does the boy like about the huntsman?

    A. Sound of his horn
    B. Hunting skills
    C. His personality
    D. All of the Above

 

4. Who sings along with the school boy?

    A. His parents
    B. Huntsman
    C. Skylark
    D. His friends

 

5. What drives all the joy away?

    A. Caged bird
    B. Nip in the bud
    C. Blown blossoms
    D. School on a summer morning

 

6. “The little ones spend the day, in _____ and _____”

    A. Sighing, dismay
    B. Happiness, glory
    C. Happiness, joy
    D. Sighing, sorrow

 

 

7. “Nor in my _____ can I take delight”

    A. Book
    B. Learning bower
    C. Dreary shower
    D. All of the Above

 

8. Who does he compare himself to when he says “How can a child when fears annoy, But droop his tender wing, And forget his youthful spring.”?

    A. Book
    B. Flower
    C. Nip in the bud
    D. Caged bird

 

9. Who is he talking to when he says “if buds are nip’d...”

    A. His parents
    B. Teacher
    C. Caged bird
    D. All of the Above

 

10. How shall the summer arise in joy, Or the summer fruits appear if _____.

    A. Buds are nipped
    B. Blossoms are blown
    C. Plants are stripped
    D. All of the Above

 

Answer Key

 

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

A

6

A

2

D

7

A

3

A

8

D

4

C

9

A

5

D

10

D

 

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History