Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 8>>

MCQs for Class 8 English It so Happened Book Lesson 3“The Selfish Giant”

CBSE Class 8 English It so Happened Book Lesson 3 “The Selfish Giant” Multiple Choice Questions (MCQs) with Answers

Here is a compilation of Free Class 8 English It so Happened Book Lesson 3 – The Selfish Giant.  Students can practice free MCQs as have been added by CBSE in the new Exam pattern. At the end of Multiple Choice Questions, the answer key has also been provided for your reference.

 

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

1. Who is the writer of the story “The Selfish Giant”?

A. Rudyard Kipling
B. Oscar Wilde
C. T.S. Eliot
D. Paulo Coelho

 

2. When did the children go to the Giant’s garden?

A. Morning
B. Afternoon
C. Evening
D. Night

 

3. How many peach-trees were there in his garden?

A. Ten
B. Eleven
C. Twelve
D. Fourteen

 

4. Who had the Giant gone to visit?

A. Spanish Ogre
B. Cornish Ogre
C. English Ogre
D. Indian Ogre

 

5. For how many years had he been away?

A. One
B. Five
C. Seven
D. Nine

 

6. What did the notice board say?

A. Trespassers will be rewarded
B. Trespassers will be punished
C. Trespassers will be appreciated
D. Trespassers will be prosecuted

 

7. Where else did the children try to play?

A. Other gardens
B. Home
C. Road
D. Bridge

 

8. Why did they not like the new place of playing?

A. Dusty
B. Full of hard stones
C. Both A and B
D. They liked the new place

 

9. Which season was it in the garden when it was spring all over the country?

A. Summer
B. Winter
C. Spring
D. Autumn

 

10. “ the trees forgot to _____”
A. Bloom
B. Bear fruit
C. Sing
D. Blossom

 

11. Why did the flower slip back into the ground?

A. On seeing the high walls
B. On seeing the empty garden
C. On seeing the Giant
D. On seeing the notice-board

 

12. Who were the  only people that were pleased?

A. North Wind and the Hail
B. The Snow and the Frost
C. The giant
D. Children

 

13. What did the Snow do?

A. Covered the grass with white cloak
B. Painted the trees silver
C. Roared all day about the garden
D. Rattle on the roof of the castle

 

14. What did the North Wind do?

A. Covered the grass with white cloak
B. Painted the trees silver
C. Roared all day about the garden
D. Rattle on the roof of the castle

 

15. What did Frost do?

A. Covered the grass with white cloak
B. Painted the trees silver
C. Roared all day about the garden
D. Rattle on the roof of the castle

 

16. What did the Hail do?

A. Covered the grass with white cloak
B. Painted the trees silver
C. Roared all day about the garden
D. Rattle on the roof of the castle

 

17. Which colour was the hail dressed in?

A. White
B. Grey
C. Silver
D. Black

 

18. What was the North Wind wrapped in?

A. Blanket
B. Quilt
C. Shawl
D. Fur

 

19. Why did the Autumn not give golden fruit to the Giant’s garden?

A. There were no children
B. There were huge walls
C. There was a notice board
D. The Giant was too selfish

 

20. “One morning the Giant was lying awake in bed when he heard some lovely music”. Whose music was it?

A. King’s musicians
B. Children
C. Linnet’s
D. None of the above

 

21. From where did the children creep in?

A. Through a hole in the wall
B. Through the door
C. Through a window
D. By climbing the wall

 

22. “ it bent its branches down as low as it could; but the boy was too ____”

A. Lazy
B. Sad
C. Tiny
D. Arrogant

 

23. “He was really very _____ for what he had done”

A. Guilty
B. Sorry
C. Ashamed
D. Sad

 

24. Why did the child not see the approaching Giant?

A. He was not looking
B. He had teary eyes
C. He was not wearing his spectacles
D. He had his head bent

 

25. What gestures of the boy enlightened the Giant?

A. Hug
B. Kiss
C. Crying
D. Both A and B

 

26. Did the Giant knock down the wall?

A. Yes
B. No
C. Maybe
D.Not mentioned in the story

 

27. When did the people notice the giant playing with children?

A. While going to the market
B. At twelve o’ clock
C. Both A and b
D. They never noticed them

 

28. Who, according to the Giant, were the most beautiful flowers of all?

A. The flowers in his garden
B. Children
C. Stars
D. The flowers in the neighbour’s garden

 

29. “ He did not hate the ______ now”

A. Children
B. Giant
C. Winter
D. Garden

 

30. What was the child’s garden?

A. Paradise
B. Heaven
C. The Giant’s garden
D. His parent’s garden

 

Answer Key for Class 8 English It so Happened Book Lesson 3 The Selfish Giant MCQs

 

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

B

11

D

21

A

2

B

12

B

22

C

3

C

13

A

23

B

4

B

14

C

24

B

5

C

15

B

25

D

6

D

16

D

26

A

7

C

17

B

27

C

8

C

18

D

28

B

9

B

19

D

29

C

10

D

20

C

30

A

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History