Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 8>>

MCQs for Class 8 English It so Happened Book Lesson 4“The Treasure Within”

CBSE Class 8 English It so Happened Book Lesson 4 “The Treasure Within” Multiple Choice Questions (MCQs) with Answers

Here is a compilation of Free Class 8 English It so Happened Book Lesson 4 – The Treasure Within.  Students can practice free MCQs as have been added by CBSE in the new Exam pattern. At the end of Multiple Choice Questions, the answer key has also been provided for your reference.

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

1. What is the full form of HC?

A. Hafeez Contractor
B. Hafeez Chopra
C. Himansh Chopra
D. Himansh Contractor

 

2. What is the full form of BR?

A. Mr Bela Ram
B. Mr Beli Raja
C. Ms Bela Raja
D. Ms Beli Ram

 

3. What did he have nightmares about?

A. Maths exam where he knew it all
B. Maths exam where he did not know anything
C. >Social studies exam where he knew it all
D. Social studies exam where he did not know anything

 

4. Since when did the nightmares stop?

A. Last 4-5 years
B. Last 5-6 years
C. Last 4 years
D. Last 5 years

 

5. Why according to him did the nightmares disappear?

A. He was no longer afraid of the subject
B. His psyche must have gotten over it
C. He did not have enough time for nightmares
D. Both B and C

 

6. In which standard did he lose interest in studies?

A. First standard
B. Second standard
C. Third standard
D. Fourth standard

 

7. What did he get interested in instead?

A. Games
B. Running around
C. Playing jokes and pranks on others
D. All of the Above

 

8. In which standard did the words of his Principal influence him?

A. Third standard
B. Fifth standard
C. Seventh standard
D. Eleventh standard

 

9. Hafeez was-

A. A very good sportsman
B. Senior Champion for so many years
C. Cricket captain
D. All of the Above

 

10. What did he do if he did not step out in the field?

A. Pray
B. Study
C. Both A and B
D. None of these

 

11. “Son, consider yourself as having got a distinction!” How much did he score?

A. Fifty per cent
B. Eighty per cent
C. Eighty five per cent
D. Ninety per cent

 

12. How often did he receive canning?

A. Every  day
B. Every two days
C. Twice a week
D. Once every week

 

13. What did they do when he created a “distraction”?

A. Played hide and seek
B. Played chor police
C. Played hopscotch
D. Played football

 

14. Why did he create a “distraction”?

A. He was bored
B. He wanted to irritate the teacher
C. He wanted to get punished
D. He did not want to study

 

15. Why did students book his textbooks in advance?

A. He never opened them
B. He opened them one day prior to the exam
C. They were brand new
D. Both B and C

 

16. “In the college for architecture, nobody who had got below _____ per cent was allowed to enter”

A. 80-85
B. 85-90
C. 90-95
D. 75-80

 

17. Why did he not join the Army?

A. He did not get admission
B. His aunt tore up the admission letter
C. His mother advised him to do graduation
D. None of the Above

 

18. Why did he not join the Police force?

A. He did not get admission
B. His aunt tore up the admission letter
C .His mother advised him to do graduation
D. None of the Above

 

19. “I was going to an architect’s office to learn ______!”

A. French
B. German
C. English
D. Architecture

 

20. Which drawing did he find defective in the architect’s office?

A. A house detail
B. A balcony detail
C. A bathroom detail
D. A window detail

 

21. What did the Principal warn hafeez about?

A. He would not allow him to join if didn’t do good in entrances
B. He would not allow him to join if didn’t do good in French
C. He would not allow him to join if didn’t do good in German
D. He would not allow him to join if didn’t do good in Architecture

 

22. What was Mrs Gupta’s advice to Hafeez?

A. To drop out of school
B. To join the Army upon growing up
C. To join the police force upon growing up
D. To become an architect upon growing up

 

23. Which subjects could he deal with?

A. Languages
B. Science
C. Geography
D. Both B and C

 

24. What would he think about when it rained outside while he was in class?

A. Flowing water
B. Building a dam
C. Capacity of the dam
D. All of the Above

 

25. How did he help students who lost their button?

A. Give them his button
B. Cut a button out of chalk
C. Cut  a button out of eraser
D. He did not help them

 

26. What does Ms Bela think Hafeez uses while dealing with his clients?

A. His knowledge
B. His natural instincts
C. His colleague’s help
D. His friend’s help

 

27.  “Putting design, construction, psychology and sociology together and making a sketch from all that is ‘__________’”

A. Architecture
B. French
C. Design
D. Mathematics

 

28. “Here we almost come to a full circle where Mr Contractor has derived his own interpretation of ___________”

A. Mathematics
B. Architecture
C. Education
D. None of the above

 

29. What did Hafeez and his friend compete about?

A. Designing forts
B. Designing guns
C. Designing ammunition
D. All of the Above

 

30. How would Hafeez pass his exams?

A. By studying hard
B. By copying
C. By margin
D. He failed his exams

 

Answer Key for Class 8 English It so Happened Book Lesson 4 The Treasure within MCQs

 

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

A

11

A

21

A

2

C

12

D

22

D

3

B

13

B

23

D

4

A

14

D

24

D

5

D

15

D

25

B

6

C

16

A

26

B

7

D

17

B

27

D

8

D

18

C

28

A

9

D

19

A

29

D

10

C

20

D

30

B

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History