Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 8>>

Class 8 English Honeydew book Poem 6 – When I set out for Lyonnesse MCQs

When I set out for Lyonnesse Class 8 English Honeydew book Poem 6 MCQs

CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 8 English Honeydew book Poem 6 – When I set out for Lyonnesse for the convenience of the students. Answers can be checked from the answer key provided at the end.

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

1. Who is the poet of the poem “When I set out for Lyonnesse”?

    A. T.S. Eliot
    B. Thomas Hardy
    C. Rabindranath Tagore
    D. Firdaus Kanga

 

2. Why did he go to Lyonnesse?

    A. To supervise Church restoration
    B. To supervise hotel restoration
    C. To celebrate New Year
    D. On a vacation

 

3. “The rime was on the spray” What do you mean by the word “rime”?

    A. Rhyme
    B. Frost
    C. Leaves
    D. Trees

 

4. The lines “When I set out for Lyonnesse A hundred miles away” are repeated in which stanza?

    A. I
    B. II
    C. III
    D. None of the above

 

5. The lines “What would bechance at Lyonnesse While I should sojourn there” are being repeated in which stanza?

    A. I
    B. II
    C. III
    D. None of the above

 

6. The lines “When I returned from Lyonnesse With magic in my eyes” are repeated in which stanza?

    A. I
    B. II
    C. III
    D. None of the above

 

7. Who could have not guessed what happened in Lyonnesse?

    A. The poet
    B. Prophet
    C. Wisest wizard
    D. Both B. and C.

 

 

8. What did he return with?

    A. Magic in his eyes
    B. Radiance
    C. Both A and B
    D. None of the above

 

9. What enlightened his loneliness?

    A. Starlight
    B. Magic in his eyes
    C. Radiance
    D. All of the Above

 

10. How far was Lyonnesse?

    A. A hundred miles away
    B. Two hundred miles away
    C. Four hundred miles away
    D. Very near

 

Answer Key

 

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

B

6

C

2

A

7

D

3

B

8

C

4

A

9

A

5

B

10

A

 

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History