MCQs for Class 8 English It so Happened Book Lesson 2 “Children at work”

CBSE Class 8 English It so Happened Book Lesson 2 “Children at work” Multiple Choice Questions (MCQs) with Answers

Here is a compilation of Free Class 8 English It so Happened Book Lesson 2 – Children at work. Students can practice free MCQs as have been added by CBSE in the new Exam pattern. At the end of Multiple Choice Questions, the answer key has also been provided for your reference.

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

1. The lesson “Children at work” is written by _____

A. Gita Wolf
B. Anushka Ravishankar
C. Orijit Sen
D. All of the Above

 

2. What was the name of the train that he boarded?

A. Tamil Express
B. Kanyakumari Express
C. Chennai Express
D. Tamil Nadu Express

 

3. Where did he reach by train?

A. Thiruvananthapuram
B. Chennai
C. Mumbai
D. Karnataka

 

4. What felt wobbly when he stood on the platform?

A. Legs
B. Arms
C. Head
D. Floor

 

5. How old was Velu?

A. Ten
B. Eleven
C. Twelve
D. Fourteen

 

6. When had he seen so many people before?

A. Village station
B. A wedding
C. Village fair
D. Nowhere

 

7. What did Velu feel when he was on the platform?
A. Good and relaxed
B. Refreshed and active
C. Miserable but active
D. Miserable and exhausted

 

8. What did he carry in his small bundle?

A. Pants, shirt and towel
B. Shirt, towel and comb
C. Shirt, towel and teddy
D. Towel, comb and money

 

9. Did he have money to buy the ticket?

A. Yes
B. No
C. Maybe
D. Not mentioned in the story

 

10. How did he escape from the ticket collector?

A. By hiding in the washroom
B. Ticket collector was absent
C. Ticket collector did not notice him
D. Ticket collector did not come to the unreserved department

 

11. What was the girl wearing?

A. Dress
B. Frock
C. Banian
D. Shirt and pants

 

12. What was the girl picking up from the platform?

A. Plastic cups
B. Newspapers
C. Money
D. None of the above

 

13. Did Velu get enough sleep on the train?

A. Yes
B. No
C. Maybe
D. Not mentioned in the story

 

14. Why had he run away from his home?

A. To become rich
B. He couldn’t stand his sisters
C. He couldn’t stand his father beating him
D. He didn’t run away from his home

 

15. Why did he decide to follow the strange girl?

A. He liked her
B. He wanted work
C. He had nowhere else to go
D. All of the Above

 

16. What made his head spin?

A. Traffic
B. Noises
C. Smoke and dust
D. The strange girl

 

17. “ If you stand around in the middle of the road like that, you’ll be_____.”

A. Chutney
B. Salad
C. Vanished
D. A shake

 

18. Why was Velu unable to read the signs?

A. They were in Tamil
B. They were in English
C. They were in Hindi
D. He did not know how to read

 

19. “ The girl grinned and pointed at a huge building.” Which building did she point at?

A. The stores
B. Central station
C. Sri Rajarajeshwari Prasanna Kalyana Mandapam
D. Central Jail

 

20. “Velu’s bare feet burned. It was not like walking on a _____”

A. Cement road
B. Mud road
C. Beach side
D. None of the above

 

21. Who was fighting over a banana leaf?

A. Goats
B. Velu and Jaya
C. Velu and a goat
D. Jaya and a goat

 

22. What did Jaya find for Velu to eat?

A. Banana and vada
B. Vada and apple
C. Banana and apple
D. Apple and vada

 

23. “ I only take ____ food.”

A. Used
B. Leftover
C. Untouched
D. Covered

 

24. “He could have eaten at least _____ times more”

A. Two
B. Five
C. Seven
D. Ten

 

25. What were the huts made of?

A. Metal sheets
B. Tyres and bricks
C. Wood and plastic
D. All of the above

 

26. Which materials were used to make huts in his village?

A. Wood and plastic
B. Tyres and bricks
C. Metal sheets
D. Mud and palm leaves

 

27. What work had Velu done before?

A. Ragpicking
B. Cow gazing at farm
C. In a factory
D. None of the above

 

28. What did Jaya collect?

A. Paper
B. Plastic
C. Glass
D. All of the Above

 

29. What did they do with all the stuff?

A. Sell it to a factory
B. Sell it to Jam Bazaar Maggu
C. Sell it to Mam Bazaar Jaggu
D. Sell it to Jam Bazaar Jaggu

 

30. Till when did Velu decide to do the work?

A. Till he became rich
B. Till he grew up
C. Till he could find a better job
D. Till he could get something to eat

 

Answer Key for Class 8 English It so Happened Book Lesson 2 Children at work MCQs

 

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

D

11

C

21

A

2

B

12

A

22

A

3

B

13

B

23

C

4

A

14

C

24

D

5

B

15

C

25

D

6

C

16

C

26

D

7

D

17

A

27

B

8

B

18

B

28

D

9

B

19

D

29

D

10

D

20

B

30

C

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History