MCQs for Class 8 English It so Happened Book Lesson 6 “The Fight”

CBSE Class 8 English It so Happened Book Lesson 6 “The Fight” Multiple Choice Questions (MCQs) with Answers

Here is a compilation of Free Class 8 English It so Happened Book Lesson 6 – The Fight. Students can practice free MCQs as have been added by CBSE in the new Exam pattern. At the end of Multiple Choice Questions, the answer key has also been provided for your reference.

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

1. The lesson ‘The fight’ is written by ______.

A. Ruskin Bond
B. Rabindranath Tagore
C. T.S. Eliot
D. None of the Above

 

2. Ranji had been less than a month in _____.

A. Rajputana
B. Rajpur
C. Raipur
D. Raebareli

 

3. Which season was it in the place he had just moved to?

A. Summer
B. Winter
C. Autumn
D. Spring

 

4. “ The water had a gentle ______, and you could see the smooth round pebbles at the bottom of the pool.”

A. Transparency
B. Clarity
C. Translucency
D. Flow

 

5. Where did the small stream that fed the pool come from?

A. Plains
B. Hills
C. Sea
D. Not mentioned in the story

 

6. What held the water in the pool and not let it dry like the pools in plains?

A. Cluster of rocks
B. Greenery
C. The forest
D. People living in that area

 

7 . What type of pools had he seen earlier?

A. Clear, translucent
B. Sticky, muddy
C. Sticky, clear
D. Translucent, muddy

 

8. Had he ever seen a pool so clear, cool and inviting?

A. Yes
B. No
C. Maybe
D. Not mentioned in the story

 

9. How would you describe the other boy?

A. Little older than Ranji
B. Taller than Ranji
C. Thickset
D. All of the Above

 

10. What behaviour was Ranji prepared to deal with, with the other boy?

A. Hostile
B. Friendly
C. Rude
D. None of the above

 

11. What was the tone of the other boy?

A. Hostile
B. Friendly
C. Rude
D. None of the above

 

12. What do you mean by the word ‘hostility’?

A. Ill will
B. Friendly
C. Cursingly
D. Sweetly

 

13. Why did the other boy not join Ranji in swimming?

A. He did not like Ranji
B. He was jealous of Ranji
C. He always swam alone
D. He was shy

 

14. Who claimed himself to be a Warrior?

A. Ranji
B. Suraj
C. Both of them
D. None of them

 

15. Who claimed himself to be a Fighter?

A. Ranji
B. Suraj
C. Both of them
D. None of them

 

16. “They had reached an impasse”. What do you mean by the words “impasse”?

A. Deadlock
B. Corner of the pool
C. Middle of the pool
D. Beginning of a fight

 

17. Who emerged victorious in the first fight?

A. Suraj
B. Ranji
C. None of them
D. None of the above

 

18. Who suggested that they should continue the fight?

A. The Warrior
B. The Fighter
C. A third party
D. Birds

 

19. “The warrior had an inspiration”. What was the inspiration?

A. That they should continue the fight at that particular moment
B. That they should end the fight
C. That they should continue the fight the following day
D. That they should help each other

 

20. What did Ranji find difficult to conceal when he got home?

A. Cuts and bruises on his face
B. Cuts and bruises on his legs and arms
C. That he had been in an unusually violent fight
D. All of the Above

 

21. What did Ranji’s mother insist on?

A. Ranji staying home the entire week
B. Ranji staying home for the rest of the day
C. Ranji staying out of the home
D. Ranji staying in his room for the rest of the week

 

22. Where did he go in the evening?

A. The forest
B. The pool
C. The Bazaar
D. Nowhere

 

23. What did he find solace in, that evening?

A. Lemonade
B. Jalebis
C. Both A and B
D. None of the above

 

24. What did he wish to do upon seeing his adversary?

A. Turn away and look elsewhere
B. Throw lemonade bottle at his enemy
C. Stand his ground and scowl at his adversary
D. Both A and B

 

25. What did he actually do upon seeing his adversary?

A. Turn away and look elsewhere
B. Throw lemonade bottle at his enemy
C. Stand his ground and scowl at his adversary
D. Both A and B

 

26. What was Ranji half hoping for?

A. The other boy to not show up
B. The other boy to have fallen sick
C. The other boy to lose
D. The other boy to have forgotten about the fight

 

27. “ The warrior’s mouth hung open in amazement.” What was the reason behind it?

A. Ranji’s dive
B. Ranji swimming under water
C. Ranji’s swimming skills
D. All of the Above

 

28. Was Suraj able to perform the dive in his first attempt?

A. Yes
B. No
C. Maybe
D. Not mentioned in the story

 

29. What did Ranji agree to teach Suraj?

A. How to dive
B. How to swim under water
C. How to be a pahelwan
D. Both A and B

 

30. What did Suraj agree to help Ranji with?

A. How to dive
B. How to swim under water
C. How to be a pahelwan
D. Both A and B

 

Answer Key for Class 8 English It so Happened Book Lesson 6 The Fight MCQs

 

 

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

A

11

A

21

B

2

B

12

A

22

C

3

A

13

C

23

C

4

C

14

B

24

D

5

B

15

A

25

C

6

A

16

A

26

D

7

B

17

C

27

A

8

B

18

A

28

B

9

D

19

C

29

D

10

B

20

D

30

C

 

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History