Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 8>>

Bepin Choudhury’s Lapse of Memory Class 8 English Honeydew book Chapter 4 MCQs

CBSE has introduced MCQsin the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 8 English Honeydew book Chapter 4 - Bepin Choudhury’s Lapse of Memory for the convenience of the students. The answer key is provided at the end.

 

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

1. Who is the author of the story “Bepin Choudhury’s Lapse of Memory” ?

    A) Satyajit Ray
    B) SD
    C) Paulo Coelho
    D) Dan Brown

 

2. Which books did Bepin Choudhury buy every week?

    A. Thrillers
    B. Crime stories
    C. Ghost stories
    D. All of these

 

3. How has the man looking at Bepin Choudhury been described?

    A) Round-faced
    B) Meek-looking
    C) Both A and B
    D) None of the above

 

4. Where did the man claim to have met Bepin Babu?

    A. Kanpur
    B. Ranchi
    C. Kalicharan’s
    D. None of the above

 

5. Which month in ‘58 did he claim to have met him?

    A. March
    B. October
    C. November
    D. December

 

 

6. Where did Bepin Babu claim to be during that month of ‘58?

    A. Kanpur
    B. Ranchi
    C. Kalicharan’s
    D. None of the Above

 

7. Whose place did Bepin Babu stay while he attended the Pujas?

    A. Parimal Ghose
    B. Haridas Bagchi
    C. Dinesh Mukerji
    D. His own place

 

8. Why did he not contact Haridas to clear out the matter?

    A. To save himself of the embarrassment
    B. He would make fun of Bepin Babu
    C. Bepin did not have his new address
    D. Both A and B

 

9. Why did he not visit Dinesh Mukerji?

    A. To save himself of the embarrassment
    B. He would make fun of Bepin Babu
    C. Bepin did not have his new address
    D. Both A and B

 

10. What comforted Bepin Babu after dinner?

    A. Call with Dinesh Mukerji
    B. Snuggling with his new thriller book
    C. Sleep
    D. All of the above

 

11. How did he contact Dinesh Mukerji?

    A. Fax
    B. Mail
    C. Call
    D. He did not contact Dinesh Mukerji

 

12. When did he contact Dinesh Mukerji?

    A. Before lunch
    B. After lunch
    C. Before dinner
    D. After dinner

 

13. Why had he come to visit Bepin Babu?

    A. To seek help regarding a job
    B. To check upon him
    C. He had come over tea
    D. All of the above

 

14. What was Chuni Lal’s previous job?

    A. Writer
    B. Travel agent
    C. Teacher
    D. None of the above

 

15. Who remembered about Bepin Babu’s trip to Ranchi?

    A. Dinesh Mukerji
    B. Bepin Choudhury
    C. Chuni Lal
    D. Both A and C

 

16. How did Chuni Lal react upon hearing Bepin Babu’s questions?

    A. Amazed
    B. Worried
    C. Both A and B
    D. None of the above

 

17. Who did Bepin Babu visit?

    A. Physician
    B. Neurospecialist
    C. Psychologist
    D. Psychiatrist

 

18. What did the doctor advise him to do ?

    A. Forget about the matter
    B. Undergo therapy
    C. Visit Ranchi once again
    D. All of the Above

 

19. What did Bepin Babu realise as soon as he got off the train?

    A. He must eat
    B. He had never been to that place
    C. He had seen that place before
    D. Both A and B

 

20. Why did he decide to go to the Hudroo falls?

    A. He liked that place
    B. He had heard a lot about the place
    C. He did not want to leave without trying enough
    D. All of the above

 

21. Who found him at the Hudroo falls?

    A. Dinesh Mukerji
    B. Chunilal
    C. Two Gujrati gentlemen
    D. None of the above

 

22. In which state was he found?

    A. Conscious
    B. Unconscious
    C. Semi-conscious
    D. None of the above

 

23. Complete the sentence- “there’s _____ hope left”

    A. No
    B. All
    C. Some
    D. None of the above

 

24. Who did he call upon reaching home?

    A) Dr Chanda
    B) Chunilal
    C) Dinesh
    D) servant

 

25. What was the colour of the envelope?

    A. Red
    B. Green
    C. Blue
    D. Pink

 

 

26. What was the colour of the ink with which his name was written?

    A. Red
    B. Green
    C. Blue
    D. Yellow

 

27. What was written on top of his name?

    A. Urgent
    B. Confidential
    C. Nothing
    D. Both A and B

 

28. Who had written the letter?

    A. Dinesh
    B. Dr Chanda
    C. Chunilal
    D. None of the above

 

29. The writer of the letter did not have money, all he had was _____.

    A. Resources
    B. Love
    C. Imagination
    D. None of the above

 

30. Bepin Babu realised it was all a part of _____’s plan.

    A. Dinesh
    B. Dr Chanda
    C. Chunilal
    D. None of the above

 

Answer key

 

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

A

11

C

21

C

2

D

12

B

22

B

3

C

13

A

23

B

4

B

14

B

24

A

5

B

15

D

25

B

6

A

16

C

26

A

7

B

17

A

27

D

8

C

18

C

28

C

9

D

19

B

29

C

10

B

20

C

30

C

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History