Class 8 English Honeydew book Chapter 7 – A Visit to Cambridge MCQs

A Visit to Cambridge Class 8 English Honeydew book Chapter 7 MCQs

CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 8 English Honeydew book Chapter 7 – A Visit to Cambridge for the convenience of the students. Answers can be checked from the answer key provided at the end.

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

  1. Who is the writer of the story “A Visit to Cambridge”?

A. Firdaus Kanga
B. Stephen Hawking
C. Satyajit Ray
D. None of the above

 

2. The author took a walking tour through __________.

    A. Oxford
    B. Harvard
    C. Cambridge
    D. Hogwarts

 

3. Stephen Hawking succeeded __________.

    A. Isaac Newton
    B. Einstein
    C. Thomas Edison
    D. None of the Above

 

4. Stephen Hawking was a __________.

    A. Neurobiologist
    B. sychologist
    C. Astrologist
    D. Astrophysicist

 

5. For how long did Stephen Hawking’s assistant allow the writer to meet him?

    A. Ten minutes
    B. Fifteen minutes
    C. Half an hour
    D. An hour

 

6. Which account do people think differently abled people are too lazy to draw a cheque on?

    A. Bank account
    B. Sadness account
    C. Cheerful account
    D. Courage account

 

7. Who said “I haven’t been brave”?

    A. Stephen Hawking
    B. Stephen Hawking’s assistant
    C. Firdaus Kanga
    D. None of the Above

 

8. How is the first glimpse of Stephen Hawking?

    A. Good
    B. Shocking
    C. Negative
    D. All of the above

 

9. “Before you, like a lantern whose walls are worn so thin you glimpse only the light inside, is the __________of a man”

    A. Embodiment
    B. Outer glow
    C. Lantern
    D. incandescence

 

10. “ So that I, no believer in __________, know that this is what each of us is;”

    A. eternal souls
    B. Spirits
    C. Science
    D. miracle

 

11. What does Stephen Hawking think is the best thing about being disabled?

    A. Everything
    B. Discovering Kindness
    C. Love
    D. nothing

 

12. What according to the author is the best thing about being disabled?

    A. Everything
    B. Discovering kindness
    C. Love
    D. nothing

 

13. What was the disadvantage of his voice synthesiser?

    A. No inflection
    B. No shades of voice
    C. No tone of voice
    D. All of the Above

 

14. What mattered very little at the moment for the author?

    A. Stephen Hawking
    B. He would never walk
    C. He would never stand
    D. >Both B and C

 

15. The author told him that Stephen has been an inspiration for him. Did it make anything better for him?

    A. Yes
    B. No
    C. Maybe
    D. Maybe not

 

16. What advice did Stephen Hawking give to differently abled people?

    A. Concentrate on what they are good at
    B. Always learn new things
    C. Do nothing
    D. Victimise themselves

 

17. What according to Hawking was a waste of time?

    A. Concentrating on what differently abled people are good at
    B. Disabled olympics
    C. Being cheerful
    D. All of the above

 

18. On what did the author spend years learning?

    A. Spanish guitar
    B. Spanish sitar
    C. Spanish piano
    D. Spanish flute

 

19. Did Stephen Hawking ask him to stay a little more?

    A. Yes
    B. No
    C. Maybe
    D. None of the above

 

20. What did Stephen Hawking offer the writer?

    A. Coffee
    B. Tea
    C. Show his garden
    D. Both B and C

 

21. What made Stephen Hawking silent?

    A. Sun
    B. Moon
    C. Tea
    D. coffee

 

22. Why did they not talk in the garden?

    A. They had nothing to talk about
    B. The letters on his screen disappeared in the glare
    C. They were enjoying tea
    D. They were enjoying coffee

 

23. What did the writer do as a goodbye gesture?

    A. Kiss
    B. Cry
    C. Touch his shoulder
    D. All of the above

 

24. Did Stephen Hawking wave him back?

    A. Yes
    B. No
    C. Maybe
    D. Maybe not

 

25. What did the writer see in him?

    A. Embodiment of his bravest self
    B. His future
    C. His dream
    D. All of the above

 

26. Both of them moved around in a _____.

    A. Car
    B. Bus
    C. Wheelchair
    D. Bicycle

 

27. What does astrophysics deal with?

    A. Stars, planets
    B. Superstitions
    C. Time and space
    D. Gravity

 

28. Who is the author of “A Brief History of Time”?

    A. Stephen Hawking
    B. Isaac Newton
    C. Albert Einstein
    D. Firdaus Kanga

 

29. Growing up disabled, what’s the only thing that makes you stronger?

    A. Seeing people like you failing
    B. Seeing people like you
    C. Seeing people
    D. Seeing people like you achieve something big

 

30. “A lot of people seem to think that disabled people are chronically __________,”

    A. Happy
    B. Strong
    C. Blessed
    D. Unhappy

 

Answer key

Q. No. Answer Q. No. Answer Q. No. Answer
1 A 11 D 21 A
2 C 12 B 22 B
3 A 13 D 23 C
4 D 14 D 24 B
5 C 15 B 25 D
6 D 16 A 26 C
7 A 17 B 27 A
8 B 18 A 28 A
9 D 19 A 29 D
10 A 20 D 30 D

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History