Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 8>>

Class 8 English Honeydew book Poem 7 – On the Grasshopper and Cricket MCQs

On the Grasshopper and Cricket Class 8 English Honeydew book Poem 7 MCQs

CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 8 English Honeydew book Poem 7 – On the Grasshopper and Cricket for the convenience of the students. Answers can be checked from the answer key provided at the end.

 

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

1. Who is the poet of the poem “On the Grasshopper and Cricket”?

    A. John keats
    B. T. S. Eliot
    C. Rabindranath Tagore
    D. Ruskin Bond

2. Complete the line in Stanza 1 that says, “The poetry of earth is __________”

    A. Never dead
    B. Ceasing never
    C. Dead never
    D. Never ceasing

 

3. Complete the line in Stanza 2 that says, “The poetry of earth is __________”

    A. Never dead
    B. Ceasing never
    C. Dead never
    D. Never ceasing

 

4. What makes the birds faint?

    A. Earth’s poetry
    B. Hot sun
    C. Frost
    D. Rain

 

5. Who sings the poetry of earth in the summer season?

    A. Grasshopper
    B. Cricket
    C. Crow
    D. Skylark

 

6. Who sings the poetry of earth in the winter season?

    A. Grasshopper
    B. Cricket
    C. Crow
    D. Skylark

 

 

7. Where does the grasshopper take rest?

    A. Beneath the weed
    B. Behind the stone
    C. Grassy hills
    D. None of the above

 

8. What has the frost wrought?

    A. Poetry of earth
    B. Warmth
    C. Silence
    D. All of the Above

 

9. Whose warmth is ever increasing?

    A. Grasshopper’s song
    B. Cricket’s song
    C. Birds chirping
    D. Poetry of earth

 

10. Where do the birds take shelter?

    A. Cooling trees
    B. Beneath the weed
    C. Behind the stone
    D. Grassy hills

 

Answer Key

 

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

A

6

B

2

A

7

A

3

B

8

C

4

B

9

B

5

A

10

A

 

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History