Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 8>>

Class 8 English Honeydew book Poem 4 –The Last Bargain MCQs

The Last Bargain Class 8 English Honeydew book Poem 4 MCQs

CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 8 English Honeydew book Poem 4 – The Last Bargain for the convenience of the students. Answers can be checked from the answer key provided at the end.

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History

 

1. Who is the poet of the poem, “The Last Bargain”?

    A. Rabindranath Tagore
    B. T.S. Eliot
    C. S.D. Sawant
    D. None of the Above

 

2. “_____ in hand the King came in his chariot”

    A. Power
    B. Sword
    C. Gold 
    D. Wealth

 

3. What do you mean by the word “naught”?

    A. Nothing
    B. Knot
    C. Naughty
    D. None of the above

 

4. “An old man came out with his bag of _____”

    A. Sword
    B. Gold
    C. Notes
    D. None of the above

 

5. Whose offer did he accept?

    A. King
    B. Old man
    C. Young maiden
    D. None of the Above

 

6. What did the young maiden offer to hire him with?
A. power
B. money
C. smile
D. None of the above

 

 

7. What did the child offer to hire him with

    A. Power
    B. smile
    C. Money
    D. Nothing

 

8. Why does the man accept the child's offer?

    A. It made him a free man
    B. It made him a noble man
    C. It made him selfless
    D. All of the Above

 

9. With what emotion did he accept the child’s offer?

    A. Happiness
    B. Sacrifice
    C. Sadness
    D. Boredom

 

10. What was the child doing?

    A. Playing with flowers
    B. Playing with sand<
    C. Playing with sea
    D. Playing with sea shells

 

Answer Key

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

A

6

C

2

B

7

D

3

A

8

A

4

B

9

A

5

D

10

D

 

 

Class 8 English Lessons Class 8 English MCQ Take Free MCQ Test English
Class 8 Science Lessons   Take Free MCQ Test Science
Class 8 Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
CBSE CLASS 8 Social Science Lessons Take Free MCQ Test History