The Hack Driver Chapter 8 MCQs, Class 10 English Footprints without Feet book


MCQs of Class 10 English Chapter 8,  The Hack Driver by Sinclair Lewis have been compiled for students to practice. Students of Class 10 can prepare the MCQs of Chapter 8-  The Hack Driver from NCERT Footprints without Feet book. Each question has four options followed by the correct answer. Students can also take a free test of the MCQs of  The Hack Driver. These MCQ Questions have been selected based on the latest exam pattern as announced by CBSE.

For Correct Answers, see end of post. (below)

Click here to take a free test of MCQs of Class 10 The Hack Driver from Footprints without Feet book..

Click here for notes, summary of The Hack Driver

Click here for MCQ video of The Hack Driver

Watch the video explanation of The Hack Driver here

 

Class 10th English Lessons Class 10th English Mcq Take Free MCQ Test English Class 10 English Important Questions and Answers
Class 10th Science Lessons Class 10th Science Mcq Take Free MCQ Test Science Class 10 Science Important Questions and Answer
Class 10th Hindi Lessons Class 10th Hindi Mcq Take Free MCQ Test Hindi  
Class 10th SST Lessons   Take Free MCQ Test SST Class 10 Social Science Important Questions and Answers
Class 10th Sanskrit Lessons      

 

Q1- Who is the author of the story "The Hack Driver"?

A) HG Wells
B) Robert W. Peterson
C) Guy De Maupassant
D) Sinclair Lewis

 

Q2- What job did he get after doing his graduation?

A) partner in a law firm
B) lawyer
C) senior associate
D) junior assistant clerk

 

Q3- What was he supposed to do?

A) fight cases
B) present legal briefs
C) serve summons
D) all of the above

 

Q4- What did he hate?

A) unpleasant work
B) the side of city it revealed to him
C) both of these
D) None of the above

 

Q5- How far was New Mullions from his place of employment?

A) 40kms
B) 45kms
C) 42kms
D) 48kms

 

Q6- How did he travel to New Mullions?

A) Car
B) Train
C) Rickshaw
D) Bus

 

Q7- How did he expect New Mullions to be?

A) sweet and simple
B) muddy streets
C) raw shops
D) None of the above

 

Q8- What was the only pleasant sight?

A) delivery man
B) the weather
C) raw shops
D) None of the above

 

Q9- What was the man’s first guess on his purpose to find Lutkins?

A) to get money back
B) to present him a summon
C) to arrest him
D) None of the above

 

Q10- "Bill seemed to _____ Lutkins’ talent for dishonesty. "

A) dislike
B) hate
C) criticise
D) admire

 

Q11- Where did Fritz send them?

A) Gray’s barber shop
B) Gustaff’s barber shop
C) poolroom
D) no where

 

Q12- Where did they go after visiting Swede’s shop?

A) Gray’s barber shop
B) Gustaff’s barber shop
C) poolroom
D) his mother’s farm

 

Q13- What is the meaning of the word "enormous"?

A) huge
B) vast
C) broad
D) all of the above

 

Q14- Where did they go for lunch?

A) Wade’s hill
B) Bill’s home
C) Oliver’s home
D) Oliver’s mother’s farm

 

Q15- Where did the go after lunch?

A) Gray’s barber shop
B) Gustaff’s barber shop
C) poolroom
D) Oliver’s mother’s farm

 

Q16- What did Oliver’s mother have in her hand while she ran after them?

A) a pistol
B) a knife
C) an iron rod
D) None of the above

 

Q17- Did he find Lutkins on his first visit?

A) yes
B) no
C) maybe
D) None of the above

 

Q18- Was he able to serve the summon to Lutkins?

A) yes
B) no
C) maybe
D) None of the above

 

Q19- Who was Lutkins?

A) Fritz
B) Swede
C) Gray
D) Bill

 

Q20- How many times did he have to visit New Mullions?

A) 1
B) 2
C) 4
D) 5

 

Q21- Who accompanied him on his trip to New Mullions the second time?

A) his boss
B) his friend
C) his sister
D) a man familiar with Oliver Lutkins

 

Q22- What vehicle did Bill have?

A) Autorickshaw
B) cab
C) hack
D) cart

 

Q23- In which direction was Oliver’s mother’s farm?

A) south
B) east
C) north
D) west

 

Q24- The summons for Lutkins were for what case?

A) theft
B) murder
C) cheating
D) as a witness

 

Q25- How was Bill’s appearance

A) red faced
B) cheerful
C) thick in the middle
D) all of them

 

Q26- According to Bill, Oliver owed him fifty cents for a game of ___

A) chess
B) poker
C) horse race
D) all of them

 

Q27- Name the barber in the story

A) Garry
B) Mustafa
C) Gustaff
D) Guard

 

Q28- From where did they get lunch?

A) Community meal
B) Bill’s home
C) cafe
D) restaraunt

 

Q29- What was Bill’s other name?

A) Magnuson
B) Magie
C) Maddie
D) Magpie

 

Q30- Who was Oliver Lutkins?

A) Fritz
B) Gustaff
C) Bill
D) Gray

 

 

Important Videos Links

 

ANSWER KEY

1

D

11

B

21

D

2

D

12

A

22

C

3

C

13

D

23

C

4

C

14

A

24

D

5

A

15

D

25

D

6

B

16

C

26

B

7

A

17

B

27

C

8

A

18

B

28

B

9

A

19

D

29

A

10

D

20

B

30

C

 

Important Questions Videos Links

 

Also See :

 

Class 10 English MCQ Tests as per latest pattern (First Flight and Footprints without feet) – Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE Click here

 

Score 100 percent in English Grammar!

Special Course by English Academy Experts - 55 Lessons, 40 Tests for Everyone in CBSE Class 9 & 10 Students - Check out Special Offer