A Question of Trust Chapter 4 MCQs, Class 10 English Footprints without Feet book


MCQs of Class 10 English Chapter 4, A Question of Trust by Victor Canning have been compiled for students to practice. Students of Class 10 can prepare the MCQs of Chapter 4- A Question of Trust from NCERT Footprints without Feet book. Each question has four options followed by the correct answer. Students can also take a free test of the MCQs of A Question of Trust. These MCQ Questions have been selected based on the latest exam pattern as announced by CBSE.

For Correct Answers, see end of post. (below)

Click here to take a free test of MCQs of Class 10 A Question of Trust from Footprints without Feet book..

Click here for notes, summary of A Question of Trust

Watch the video explanation of A Question of Trust here

 

Class 10th English Lessons Class 10th English Mcq Take Free MCQ Test English Class 10 English Important Questions and Answers
Class 10th Science Lessons Class 10th Science Mcq Take Free MCQ Test Science Class 10 Science Important Questions and Answer
Class 10th Hindi Lessons Class 10th Hindi Mcq Take Free MCQ Test Hindi  
Class 10th SST Lessons   Take Free MCQ Test SST Class 10 Social Science Important Questions and Answers
Class 10th Sanskrit Lessons      

 

Q1- Who is the author of "A Question of Trust"?

A) James Herriot
B) Ruskin Bond
C) Robert Arthur
D) Victor Canning

 

Q2- What did everyone think about Horace Danby?

A) good
B) honest
C) both of these
D) none of these

 

Q3- Who did he live with?

A) wife
B) friends
C) children
D) none of the above

 

Q4- How old was he?

A) about 40
B) about 50
C) about 60
D) none of the above

 

Q5- What did he study about the house?

A) rooms and garden
B) electric wiring
C) paths
D) all of the above

 

Q6- Where did the family who lived in the Grange go?

A) London
B) Las Vegas
C) Los Angeles
D) none of the above

 

Q7- What was Horace fond of?

A) books
B) robbing
C) locks
D) none of the above

 

Q8- Where was the safe?

A) bedroom
B) kitchen
C) bathroom
D) drawing room

 

Q9- Where was the safe hidden?

A) behind a painting
B) inside an almirah
C) it was kept open
D) none of the above

 

Q10- "How _____ people are when they own valuable things, Horace thought"

A) selfish
B) foolish
C) lucky
D) fortunate

 

Q11- How did he come to know about the safe?

A) servant
B) eavesdropping
C) by spying on them
D) a magazine article

 

Q12- Who is talking to Horace?

A) servant
B) sherry
C) Horace himself
D) none of the above

 

Q13- What was Horace’s first thought?

A) to kill them
B) to shout
C) to run
D) to blackmail them

 

Q14- Was he able to frighten her?

A) yes
B) no
C) he didn’t try to
D) none of the above

 

Q15- How did she respond when he told her to forget she ever saw him?

A) she forgot she saw him
B) she told him she won’t pretend anything like that
C) she didn’t respond
D) none of the above

 

Q16- How does he justify his act?

A) by saying he steals for a good reason
B) by saying he steals only from those who already have plenty
C) by saying he is not harming the society
D) all of the above

 

Q17- What happened on the third morning?

A) he prepared a new plan
B) he ran away
C) he got arrested by the police
D) none of the above

 

Q18- What was the piece of evidence against him?

A) his lighter
B) his gloves
C) his fingerprints
D) all of the above

 

Q19- Did anyone believe his story?

A) yes
B) no
C) maybe
D) none of the above

 

Q20- What did the lady say about his story?

A) it was nonsense
B) it was true
C) it was a joke
D) none of the above

 

Q21- What makes him angry?

A) talking about the woman
B) prison
C) talking about honour among thieves
D) none of the above

 

Q22- What was Horace allergic to?

A) dust
B) smell of flowers
C) pollen
D) milk

 

Q23- Sherry is a ____.

A) woman
B) child
C) dog
D) cat

 

Q24- Where had the servants gone?

A) doctor
B) movie
C) shopping
D) to meet relatives

 

Q25- Where were the house keys kept?

A) under the pot
B) hung on a hook
C) under the doormat
D) in the letter box

Correct Answer:B

 

Q26- What colour dress was the woman wearing?

A) red
B) black
C) green
D) white

 

Q27- How did Horace think that she was the owner’s wife?

A) She was confident
B) She knew the place well
C) Sheery rubbed against her
D) All of them

 

Q28- Why did the woman want him to break the lock of the safe?

A) she wanted him to steal
B) she had forgotten the numbers
C) she wanted to see if he could break it
D) none of these

 

Q29- Who stole the jewels?

A) Horace
B) Sherry
C) the woman
D) all of them

 

Q30- What does Horace do in jail?

A) Clean floor
B) Assistant Librarian
C) Typist
D) Accountant

 

 

Important Videos Links

 

ANSWER KEY

1

D

11

D

21

C

2

C

12

B

22

B

3

D

13

C

23

C

4

B

14

B

24

B

5

D

15

B

25

B

6

A

16

D

26

A

7

A

17

C

27

D

8

D

18

C

28

B

9

A

19

B

29

C

10

B

20

A

30

B

 

Important Questions Videos Links

 

Also See :

 

Class 10 English MCQ Tests as per latest pattern (First Flight and Footprints without feet) – Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE Click here

 

Score 100 percent in English Grammar!

Special Course by English Academy Experts - 55 Lessons, 40 Tests for Everyone in CBSE Class 9 & 10 Students - Check out Special Offer