Home >> Learn English >> Class 10 >>

The Midnight Visitor Chapter 3 MCQs, Class 10 English Footprints without Feet book

Class 10 English MCQ Tests as per latest pattern (First Flight and Footprints without feet) - Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE - Click here

MCQs of Class 10 English Chapter 3, The Midnight Visitor by Robert Arthur have been compiled for students to practice. Students of Class 10 can prepare the MCQs of Chapter 3- The Midnight Visitor from NCERT Footprints without Feet book. Each question has four options followed by the correct answer. Students can also take a free test of the MCQs of The Midnight Visitor. These MCQ Questions have been selected based on the latest exam pattern as announced by CBSE.

For Correct Answers, see end of post. (below)

Click here to take a free test of MCQs of Class 10 The Midnight Visitor from Footprints without Feet book..

Click here for notes, summary of The Midnight Visitor

Watch the video explanation of The Midnight Visitor here

 

Q1- Who is the author of the story "The Midnight Visitor"?

A) James Herriot
B) Ruskin Bond
C) Robert Arthur
D) Victor Canning

 

Q2- "_____ did not fit any description of a secret agent."

A) Fowler
B) Ausable
C) Max
D) None of the above

 

Q3- Ausable was a _____ fellow.

A) fat and sloppy
B) fat and enthusiastic
C) thin and enthusiastic
D) thin and sloppy

 

Q4- What is the meaning of the word "wheezily"?

A) making a sound when you can't breathe easily
B) sneezing
C) coughing
D) None of the above

 

Q5- Where was Ausable staying?

A) Fowler's home
B) French hotel
C) Max's home
D) French Inn

 

Q6- Which floor was he staying at?

A) ground floor
B) first floor
C) second floor
D) top floor

 

Q7- What language did Ausable speak?

A) German
B) French
C) none of these
D) both a and b

 

Q8- Where did he come from?

A) Paris
B) Germany
C) Boston
D) None of the above

 

Q9- When did he move to Paris?

A) 5 years ago
B) 10 years ago
C) 20 years ago
D) 25 years ago

 

Q10- "he had never lost his _____ accent."

A) American
B) French
C) British
D) None of the above

 

Q11- What is the meaning of the word "espionage"?

A) spying
B) writing
C) hunt
D) None of the above

 

Q12- Who is Fowler?

A) secret agent
B) spy
C) personal investigator
D) writer

 

Q13- How did Fowler feel after meeting Ausable?

A) excited
B) overwhelmed
C) disappointed
D) None of the above

 

Q14- What was Fowler's "first thrill of the day"?

A) meeting Ausable
B) sight of a man with automatic pistol
C) seeing a very important paper
D) none of the above

 

Q15- What is different about Ausable?

A) doesn't look like an agent
B) doesn't get messages slipped by dark-eyed beauties
C) gets only a phone call for appointments inhis room
D) all of the above

 

Q16- What is the meaning of the word "slender"?

A) weak
B) slim
C) fat
D) None of the above

 

Q17- Where did Ausable think Max was?

A) Paris
B) Berlin
C) Boston
D) None of the above

 

Q18- What did Max want?

A) Fowler
B) phone
C) report
D) all of the above

 

Q19- How did Max claim to have entered?

A) a passkey
B) balcony
C) window
D) None of the above

 

Q20- How, according to Ausable did Max enter?

A) a passkey
B) balcony
C) window
D) None of the above

 

Q21- Where did Max actually enter from?

A) door
B) balcony
C) window
D) None of the above

 

Q22- Ausable was going to raise the issue of the balcony with _____.

A) government
B) management
C) Max
D) Fowler

 

Q23- Why did Max enter his room?

A) to shoot Fowler
B) to shoot Ausable
C) To snatch a crucial report from Ausable
D) To snatch a crucial report from Fowler

 

Q24- What did Max have in his hand?

A) an important report
B) a knife
C) a pistol
D) All of the above

 

Q25- Whose knocking did Ausable claim it to be?

A) police
B) waiter
C) Max
D) none of the above

 

Q26- Who was actualy knocking on the door?

A) police
B) waiter
C) Max
D) none of the above

 

Q27- Who jumped off the window believing there was a balcony?

A) Max
B) Police
C) Ausable
D) Fowler

 

Q28- Was there a balcony?

A) yes
B) no
C) maybe
D) there is no mention of a balcony

 

Q29- How would you describe Ausable?

A) witty
B) lazy
C) selfish
D) all of the above

 

Q30- How did Ausable made Max believe there was a balcony?

A) he made him see it
B) with detailed description
C) there was actually a balcony
D) none of the above

 

 

ANSWER KEY

1

C

11

A

21

A

2

B

12

D

22

B

3

A

13

C

23

C

4

A

14

B

24

C

5

B

15

D

25

A

6

D

16

B

26

B

7

D

17

B

27

A

8

C

18

C

28

B

9

C

19

A

29

A

10

A

20

B

30

B

 

Take Free MCQ Test English

 

Also See :

 

Class 10 English MCQ Tests as per latest pattern (First Flight and Footprints without feet) - Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE - Click here