CBSE Class 10 English Communicative- Interact in English Chapter 12 The Dear Departed (Drama) Important Question Answers

Looking for The Dear Departed question answers for Class 10 English Communicative- Interact in English Chapter 12 (Drama)? Look no further! Our comprehensive compilation of important questions will help you brush up on your subject knowledge. Practising Class 10 English Communicative question answers can significantly improve your performance in the exam. Our solutions provide a clear idea of how to write the answers effectively. Improve your chances of scoring high marks by exploring Drama: The Dear Departed now. The questions listed below are based on the latest CBSE exam pattern, wherein we have given solutions to the chapter’s extract based questions, multiple choice questions, short answer questions, and long answer questions.

Also, practising with different kinds of questions can help students learn new ways to solve problems that they may not have seen before. This can ultimately lead to a deeper understanding of the subject matter and better performance on exams.

 

Book Questions

Q1 Given below are the main incidents in the play. They are in a jumbled order. Arrange them in the sequence in which they occur in the play.

class 10 english score full marks

1. Victoria is asked to fetch the bunch of keys to the bureau to look for the insurance receipt.
2. Mrs. Slater instructs Victoria to put her white frock on with a black sash.
3. Mrs Slater discovers that grandfather is ‘dead’.
4. The Slaters fetch the bureau and the clock from upstairs.
5. The family sits down to have tea.
6. Henry wears grandfather’s new slippers.
7. Grandfather comes to know how his daughters have been in a hurry to divide his things between them.
8. Grandfather announces his intention to change his will and to marry Mrs. Shorrocks.
9. Grandfather comes down and is surprised to find the Jordans.
10. They discuss the obituary announcement in the papers and the insurance premium payment.
11. The Jordans arrive and learn the details of grandfather’s ‘demise’ from the Slaters.

Ans.
Mrs. Slater discovers that grandfather is ‘dead’.
Slater instructs Victoria to put her white frock on with a black sash.
Henry wears the new slippers of grandfathers.
The Slaters fetch the bureau and the clock from upstairs.
The Jordans arrive and learn the details of grandfathers ‘demise’ from the Slaters.
The family sits down to have tea.
They discuss the obituary announcement in the papers and the insurance premium payment.
Victoria is asked to fetch the bunch of keys to the bureau to look for the insurance receipt.
Grandfather comes down and is surprised to find the Jordans.
Grandfather comes to know how his daughters were in a hurry to divide his things between them.
Grandfather announces his intention to change his will and to marry Mrs. Shorrocks.

Q2 Read the given extract and answer the questions that follow.
(1) ABEL : I don’t see them. (Observing HENRY trying to remove the slippers.) Why, you’ve got ‘em on, Henry.
MRS. SLATER : (promptly) I told him to put them on to stretch them; they were that new and hard. Now, Henry. (MRS. SLATER snatches the slippers from HENRY and gives them to ABEL, who puts them on and sits in an armchair).
MRS. JORDAN : (to BEN) Well, I don’t call that delicate. Stepping into a dead man’s shoes in such haste.

1. Choose the option that gives the correct meaning of the word ‘delicate’, as used in the above lines.
A. Very fine in structure
B. Easily broken or damaged
C. Tactful and considerate
D. Skillful and finely judged
Ans. C. Tactful and considerate

2. Complete the following analogy correctly, by using a word from the extract.
new : antique ::________________: delay
Ans. Haste

3. Select the TRUE statement, according to the extract.
A. Henry was browbeaten into wearing Grandpa’s slippers.
B. Mrs. Slater wanted to buy the same slippers for Henry.
C. Mrs. Jordan wanted Jimmy to wear Grandpa’s slippers.
D. Grandpa Abel wanted Ben to have the slippers.
Ans. C. Mrs. Jordan wanted Jimmy to wear Grandpa’s slippers.

4. Choose the option that correctly classifies the genre of the drama from the given extract.
A. Tragedy
B. Tragicomedy
C. Comedy
D. Melodrama
Ans. B. Tragicomedy

5. Infer the playwright’s purpose of including some writing in brackets.
Ans To give the reader a fine imagery of the scene depicted in the play.

(2) “Are we pinching it before Aunt Elizabeth comes?”

1. What does ‘it’ refer to here?
Ans. It refers to the bureau belonging to Abel Merryweather.

2. How does Vicky conclude that her parents are ‘pinching it’?
Ans. Vicky comes to the conclusion that her parents are pinching it since her grandfather owned it and they are taking it without his consent now that he has passed away.

3. Mention the two reasons that Mrs. Slater gives for her action.
Ans. Mrs. Slater always liked grandfather’s bureau. After his death, she decided to shift it to sitting room before her sister arrived lest she laid a claim on it.

4. What does it reveal about the difference between the attitude of the elders and that of Vicky?
Ans. While Victoria has a stronger sense of what is right, the elders are only interested in what they can acquire.

(3) “Now, Amelia, you mustn’t give way. We’ve all got to die some time or other. It might have been worse.”

1. Explain the phrase, ‘give’ way.
Ans. He means that it could be Mrs. Slater who could have died or any other person instead of the old man.

2. What prompts the speaker to say these words?
Ans. When Mr. Jordan sees Mrs. Slater crying, he tries to console her by saying these lines.

3. What does he mean when he says ‘It might have been worse’?
Ans. Mr. Jordan means that it was okay if grandfather passed away, because he was old and he died peacefully. It would have been worse if any of them would have died because they are still young and have children to look after.

4. What does it reveal about the speaker’s character?
Ans. Mr. Jordan seems to know how to present himself in such situations.

Q3 Answer the following questions briefly.

class 10 english score full marks

1. How does Mrs. Slater plan to outshine the Jordans? What does it reveal about her character?
Ans. Regarding her sister’s and her husband Jordan’s attendance at the grandfather’s passing, Mrs. Slater has her doubts. Mrs. Slater searches for it because she is concerned about her father’s insurance payment. She also removes the desk from his room. She made an effort to take control of all of his belongings before her sister arrived. She is a brutal and egotistical individual.

2. Why does Mrs. Slater decide to shift the bureau from grandfather’s room before the arrival of the Jordans? How does Henry react to the suggestion?
Ans. Mrs. Slater wants to move the bureau down because it was an attractive recent acquisition. She also didn’t want her sister to even glance at it. Henry recommended that she and her sister split the father’s property equally.

3. What is the reason for the Jordans taking a long time to get to the house of the Slaters? What does it show about the two sisters’ attitude towards each other?
Ans. Jordans had to make arrangements for their own mourning dresses before they could arrive at the Slaters, which caused them to be late. Elizabeth might need to have the ready-mades altered as they did not fit her. There was competition between the two sisters over anything that was pointless. They were unable to stand one another.

4. What does Mrs. Jordan describe as ‘a fatal mistake’? What is the irony in the comment she makes on Mrs. Slater’s defense?
Ans. Mrs. Jordan’s reference to a “fatal mistake” refers to the fact that Slater had not consult another physician when grandfather was resting with his eyes closed. This was described by her as professional etiquettes. However, Mrs. Jordan is being hypocritical since while she is criticising Mrs. Slater for not calling the doctor, she was also unable to arrive in time for such a serious event which is ironical.

5. Ben appreciates grandfather saying ‘it’s’ a good thing he did’. Later he calls him a ‘drunken old beggar’. Why does he change his opinion about grandfather?
Ans. When Ben heard that his grandfather had gone to pay his insurance premium in the morning, he replied, “It’s a good thing he did,” but when Victoria informed him that he had instead gone to meet Mrs. Shorrocks, he said, “He’s a drunken beggar.”

6. What change does grandfather make in his new will? What effect does it have on his daughters?
Ans. The grandfather declared that he would take care of himself as he got older and that he would leave his riches to Mrs. Shorrocks, whom he was being married to, the following Monday. He also brought up how eager both of his daughters had been to divide his estate while he was still alive. Hearing this horrified his daughters.

7. Bring out the significance of ‘Grandfather’s bureau’, in the play.
Ans. The bureau, which was also a pricey item held by their father, is significant to how the plot develops because it contained Abel Merryweather’s will. The sisters competed with one another to be the first to obtain it.

8. The character of Victoria is a stark contrast to that of her parents. Justify.
Ans. She was the only one in the home who understood the loss that her grandfather’s passing posed, even while the adults around her were engrossed in their own petty and materialistic preoccupations. She was a bright little girl who showed wisdom beyond her years in her thoughts and behaviour. She was the only one who felt any happiness after the rumour of her grandfather’s death was shown to be false. She helps us comprehend the innocence of youth.

Q4 Answer the following in detail:

1. Bring out the irony in the title of the play.
Ans. The literal meaning of the play’s title, “The Dear Departed,” is that a loved one has passed away and is no longer with us. Everyone who was close to the deceased individual is saddened and upset by it. Everyone struggles to make sense of the situation and is at a loss for words. Since no one in the family had any affection for grandfather, the term seems ironic in this instance. Nobody cared for him. They are all happy that he is gone. Nobody is eager to even go and meet him, despite the fact that they discuss everything from mourning attire to what he has left behind. He’s supposed to be laying in his room, dead.
Everyone agrees to have tea while talking about the obituary that needs to be published in the newspaper, but no one seems to be missing their grandfather or have tears in their eyes. They are all quite professional, and their business appears to be what they will each receive as a result of the elderly man’s passing. He was in no manner ‘dear’ to his daughters or to their husbands. Since her father moved into Mrs. Slater’s house three years ago, Mrs. Jordan had not even paid him a visit. What a waste of a good father! If she was present today, it was to flaunt her social standing and make sure she received a fair piece of his estate.

2. How does the spat between his daughters lead to grandfather discovering the truth?
Ans. While the two sisters are debating their respective shares, Mrs. Slater lets slip that her husband was wearing the father’s slippers and that they had carried his bureau downstairs. She also admits to him that it was she who had declared his death. When grandfather learns about all this, he is startled. That his daughters want him to pass away upsets him. His clock is also seen downstairs. He is aware that his girls don’t think the world of him.
They just care about his wealth and possessions. They are not at all concerned about his wellbeing. He is nothing more than a bother to them, and they would prefer to get rid of him as soon as possible. They are overjoyed that he has passed away. Mrs. Slater doesn’t even confirm with the doctor via phone. She makes a decision, tells her sister, and even orders the mourning attire from the tailor.

3. Compare and contrast Henry’s character with that of his wife. Support your answer with evidence from the play.
Ans. Mr. and Mrs. Slater are regarded as a match made in heaven. But this doesn’t appear to be so. Mrs. Slater is a bossy woman who constantly demands the final say. Henry carefully complies with her instructions. He remains silent when she begs him to put on the grandfather’s slippers because his are ripped. She gets to decide whether to move the bureau from her father’s room. He follows in her wake like a lamb. He is prohibited from expressing an opinion on any subject by Mrs. Slater. He is a timid individual who avoids making eye contact with his wife.

Q5 Bring out the traits in Mrs. Slater’s personality quoting evidence from the play.

class 10 communicative chapter 12

Q6 Victoria Slater is truly attached to her Grandpa. As she sees the elders in her family quarrel over the inheritance, she is bewildered and upset by their attitude. As Victoria, write a diary entry outlining the incident and your feelings. (150 words)
Ans.
15 February 20XX
Thursday

Dear Diary

I’m so saddened right now to see how money can trump feelings, even those of blood relatives. My aunt, who hadn’t come to visit us in a long time, hurried over upon hearing the news, ostensibly out of love but really out of desire for grandpa’s possessions. Mother is also identical to her in every regard. I found her behaviour towards Grandpa’s possessions and her hurry to take everything before Aunt arrived to be incredibly silly and startling. This ostentatious worry is terrible and incredibly grating.

However, I’m glad that grandfather is still alive and has come to understand everyone’s mercantilist mentality and outsmarted them in their schemes. I pray to God to give some sense to these people and they mend their ways.

Victoria

The Dear Departed Extra Questions

Extract Based Questions

Extract-based questions are of the multiple-choice variety, and students must select the correct option for each question by carefully reading the passage.

A Read the following extract and answer the questions that follow:

VICTORIA: (after a moment’s thought.): Are we pinching it before Aunt Elizabeth comes?

HENRY: (shocked) No, my child. Grandpa gave it to your mother before he died.

VICTORIA: This morning?

HENRY: Yes.

1. What does it refer to here?
Ans. It refers to the bureau belonging to Abel Merryweather.

2. How does Vicky get to the conclusion that her parents are ‘pinching it’?
Ans. Vicky comes to the conclusion that her parents are pinching it since her grandfather owned it and they are taking it without his consent, now that he has passed away.

3. What does it say about the disparity between Vicky’s attitude and that of the elders?
Ans. While Victoria has a stronger sense of what is right, the elders are only interested in what they can acquire.

B Read the following extract and answer the questions that follow:

MRS. SLATER : I’m amazed at you, Victoria; I really am. How you can gallivanting about in the street with your grandfather lying dead and cold upstairs, I don’t know. Be off now, and change your dress before your Aunt Elizabeth and your Uncle Ben come. It would never do for them to find you in colours .

VICTORIA: What are they coming for? They haven’t been here for ages.

MRS. SLATER : They’re coming to talk over poor grandpa’s affairs. Your father sent them a telegram as soon as we found he was dead. (A noise is heard.)
Good gracious, that’s never them. (MRS. SLATER: hurries to the door and opens it.) No, thank goodness! It’s only your father.
(HENRY SLATER, a stooping, heavy man with a drooping moustache, enters. He is wearing a black tailcoat , grey trousers, a black lie and a bowler hat. He carriers a little paper parcel.)

1. Who is speaking these words, and to whom?
Ans. Amelia Slater tells her daughter Victoria these words.

2. Why does she object to the listener’s clothing?
Ans. Amelia’s father, Abel Merryweather, passed away, they are supposed to be in mourning and not be wearing any colours.

3. Highlight the irony in the aforementioned sentence.
Ans. Victoria, the person wearing colours, is the only one who is lamenting the loss of her grandfather. Herein lies the irony.

C Read the following extract and answer the questions that follow:

HENRY: I’m wondering if they’ll come at all. When you and Elizabeth quarreled she said she’d never set foot in your house again.

MRS. SLATER : She’ll come fast enough after her share of what grandfather’s left. You know how hard she can be when she likes. Where she gets it from I can’t tell. (MRS. SLATER unwraps the parcel HENRY has brought. It contains an apple pie, which she puts on a dish on the table.)

HENRY: I suppose it’s in the family.

1. Where won’t Amelia go?
Ans. Elizabeth was not anticipated to visit Amelia and Henry’s home.

2. Why won’t Amelia come?
Ans. Elizabeth was not anticipated to arrive due to a dispute between the two sisters.

3. The listener says, “I’m wondering if they’ll come at all.” Why does Mrs Slater thinks otherwise?
Ans. Mrs Slater predicted that Elizabeth would show up to take her portion of what their father had left behind.

D Read the following extract and answer the questions that follow:

MRS. SLATER : She’ll come fast enough after her share of what grandfather’s left. You know how hard she can be when she likes. Where she gets it from I can’t tell. (MRS. SLATER unwraps the parcel HENRY has brought. It contains an apple pie, which she puts on a dish on the table.)

HENRY: I suppose it’s in the family.

MRS. SLATER : What do you mean by that, Henry Slater?

HENRY: I was referring to your father, not to you. Where are my slippers?

1. Who is Mrs Slater talking about?
Ans. Amelia Slater says this about her sister, Mrs Jordan.

2. What is the speaker talking about?
Ans. Elizabeth, according to Amelia, will be adamant about getting her fair portion of the estate left to her by the grandfather. She will fight for what she wants because she is always looking for ways to get money.

3. Highlight the irony in the assertion, “I’m unsure where she gets it from.”
Ans. Although both of them are sisters, Amelia still does not know from whom her sister inherited the traits.

Short Answer Questions

In this post we are also providing important short answer questions from Chapter 12 The Dear Departed (Drama ) for CBSE Class 10 exam in the coming session

Q1 “Good gracious, that’s never them.” What does Amelia mean?
Ans. Abel Merryweather, Amelia’s father, who lives with her, has passed away. Before her sister gets home, she wants to grab some of his belongings for herself. She is concerned that they may already be there.

Q2 How did Mrs Slater plan to outshine the Jordans? What does it reveal about her character?
Ans. Despite wearing all black, Mrs. Slater is not completely in mourning. She made her husband don a bowler hat, a black tie, grey slacks and a black tailcoat. Her daughter Victoria is dressed in a white dress with a black sash. She believes that because Ben and Elizabeth will not yet have considered grieving, she will outshine the Jordans.

Q3 Why does Mrs Slater decide to shift the bureau from grandfather’s room before the arrival of the Jordans? How does Henry react to the suggestion?
Ans. After grandfather passed away, Mrs. Slater always desired the bureau. She believes she can handle it just fine now. Because it was just recently purchased and her sister is unaware of it. She claims that her sister will make a hard bargain if she leaves it in grandfather’s room. Henry believes doing that is inappropriate.

Q4 “I suppose it’s in the family.” What does Henry mean by that?
Ans. Elizabeth is described as callous and insensitive by Amelia. She also thinks that Henry implies that both of the sisters share a similar disposition by saying that Elizabeth is egotistical and greedy and will soon show up to claim her half share of her father’s possessions.

Q5 “You must arrange with Elizabeth when you’re dividing things up.” What does this reveal of Henry’s character?
Ans. This demonstrates Henry’s fairness. He doesn’t want to take things for himself out of Elizabeth’s rightful portion. After Elizabeth arrives, he believes it should be decided who gets to take what.

Q6 Why wouldn’t Henry care to bring the bureau downstairs?
Ans. Henry believes that bringing the bureau down is neither delicate nor sensitive. After Abel Merryweather passed away, people were attempting to take his belongings rather than showing him respect. Additionally, he believes that after Elizabeth arrives, it should be established who will take what.

Q7 “Elizabeth could have that and welcome.” What does Amelia mean by that?
Ans. Amelia intends to move their own chest of drawers into the grandfather’s room and bring his new bureau downstairs. By doing this, Elizabeth will claim it as being her father’s property. Since it is outdated and worn-out and she has always wanted to get rid of it, Amelia doesn’t mind letting go.

Q8 What does Henry tell Victoria when she asks if they are pinching grandfather’s bureau? Why does Henry want to hide the truth from Victoria? How does Mrs Slater handle the situation?
Ans. Victoria is informed by Henry that Grandpa gave the bureau to her mother just before he passed away. He does not want the young, impressionable child to have a negative opinion of her parents. He therefore wants to keep the truth from her. The stern and realistic Mrs. Slater, on the other hand, orders Victoria to keep quiet and not inform her aunt about it.

Q9 “I thought I’d fetch this down as well.” What does Mrs Slater bring down? What does as well mean in this context?
Ans. This means that she thought of bringing something downstairs in addition to something else. The phrase, “Mrs. Slater brought grandfather’s clock downstairs with his bureau, as well,” in this context refers to both the clock and the bureau.

Q10 What is the reason for the Jordans taking a long time to get to the house of the Slaters? What does it show about the two sisters’ attitude towards each other?
Ans. Before arriving at the Slaters’ home, the Jordans dressed in new mourning attire they had recently purchased. This demonstrates how often both sisters were attempting to outdo one another.

Q11 What does Mrs Jordan describe as a fatal mistake? What is the irony in the comment she makes on Mrs Slater’s defense?
Ans. Mrs. Jordan’s reference to a “fatal mistake” refers to the fact that Slater had not consult another physician when grandfather was resting with his eyes closed. This was described by her as professional etiquettes. However, Mrs. Jordan is being hypocritical since while she is criticising Mrs. Slater for not calling the doctor, she was also unable to arrive in time for such a serious event which is ironical.

Q12 “Your father wasn’t drowned, Elizabeth.” Why does Henry say this?
Ans. Elizabeth was curious as to why the Slaters had not summoned a doctor to check on their father after he was said to have left. She said that medical professionals occasionally revived patients who had been declared dead. Henry informs her that only drowning victims have experienced similar events. As a result, he claims that Abel Merryweather had not drowned.

Q13 How does Amelia get even with her sister?
Ans. Elizabeth tells Abel that she and her sister argued because Elizabeth had claimed she wouldn’t take their father off their hands at any cost while she was trying to get him to move in with her. She continues, saying that Elizabeth had declared the Slaters would have to keep him because she had had enough of him to last a lifetime.

Q14 What change does Abel Merryweather plan to make in his new will? What effect does it have on his daughters?
Ans. Abel Merryweather said that he would modify his will so that his assets would pass to anyone he was living with at the time of his passing. The fights between his daughters over wanting to keep him earlier turned into fights over wanting not to keep him.

Q15 What were the three things grandfather planned to do on Monday next?
Ans. Grandfather had three plans for the next Monday. He intended to visit a lawyer and change his will so that, upon his passing, the person he was staying with would receive everything he owned. He also intended to pay his premium at the insurance company’s office. The final step was to get married to Mrs. John Shorrocks at St. Philip’s Church.

 

Long Answer Questions

Q1 What is the underlying theme of the play “The dear departed”?
OR
The play “The Dear Departed’ conveys a social message. Comment.
Ans. The social drama The Dear Departed centres on the crucial subject of interpersonal relationships. The need to accept and honour the needs and wishes of the elderly without greed or prejudice is the message that is very well projected. In opposition to the fast declining social, human, and moral values, the dramatist criticises the rise of materialistic values.

Abel Merryweather, the family patriarch who is 72 years old, has two daughters who are both happily married and residing with their husbands and kids. Everyone addresses him as grandpa. Every instance in the play criticises the younger generation’s lack of respect for the elderly. His daughter, Mrs. Slater, announces the passing of their grandfather at the start of the play. She is depicted as making every effort to outdo her sister in her preparations for a grandiose mourning.

The author never gives up because he sees evidence of humanity in Victoria, Abel’s granddaughter, who objects to her parents’ clumsy methods of starting to steal his possessions. Mrs. and Mr. Jordan, who are both carved out of the same stone, enter the scene as the play continues. She had only nefarious intentions when she came over to see her sister. In this incredibly materialistic environment, one must also be attentive and empathic to others’ needs. For a man to have both financial and emotional freedom, he must ensure his own future.

class 10 english score full marks

Q2 Imagine you are the grandpa. You are upset at the way things have happened in your family and your decision taken thereafter. Write a letter to your friend sharing with him your pain in this regard.
Ans.
456, Lower Cornbank Street Manchester
England 304
June 26, 20XX

Dear Peter

Hello! I haven’t written to you in more than a year. Have you returned from your trip to Asia? I hope your trip was enjoyable. Please give my greetings to all of my family members. Peter, I have completely lost all mental capacity. You used to be jealous of me because I have two adorable kids and lament not being able to have kids of your own. Blessed are you, my friend. I believe that having children unlike mine is preferable to having none at all. I’m really discouraged by their behaviour.

You’ll be amazed to learn that they don’t give a damn about my needs, wants, or advancing years. What I leave them once I pass away is the only thing they really worry about. At first, I believed I was being overly critical of their character. But they thought I had given up yesterday because I slept in. The distribution of my property, the writing of my epitaph, and funeral preparations all continued in great seriousness. When I awoke, alive and well, they were utterly angry. Before Elizabeth arrived, Amelia made an attempt to take some of my possessions. I was deeply upset by their actions. I informed them of my desire to separate from them and wed Mrs. John, and I left them out of my will as well.

I do have a sorrowful feeling. However, I had to give them a lesson. However, I have inserted a condition that no one is aware of, which states that following Mrs. John’s passing, all the properties will be shared evenly among my grandkids. Hope Victoria stays the sweet young lady she is now. I intend to spend the rest of my life with Mrs. John. Say a prayer for me.

Love and regards.
Abel

Q3 “The moral values are degraded in respect and care within the members of the family itself.” Explain this statement with reference to Mrs. Slater and Mrs. Jordan.
Ans. The author of the drama “The Dear Departed” has attempted to capture a really grim view of life- the deterioration of the ‘family’ unit and all of its ingrained ideals over a period of time. The good experiences of living in joint families have broken down as a result of the growth of nuclear families. Children are left to fend for themselves and live by the saying- “I me and myself” lives with no one to take care of them.
A father, his two daughters, and their husbands and kids are the main characters in the story. The death of the grandfather, Mr. Abel, is announced at the outset. The sisters’ subsequent lies and selfishness towards one another and their father follow this episode. With their dishonest actions, Mrs. Slater and Mrs. Jordan, who are depicted as being constantly at odds with one another, humiliate their daughter Victoria.
These elders, together with their spouses, actively promote selfish tendencies like consumerism, cheating, fraud, disdain for elders, and stealing while systematically destroying moral values like love and respect for elders, sadness and compassion for the deceased, and so on. In this tale, it is the younger generation’s child who exhibits strong moral principles and who is shown to be deeply affected and tormented by her elders’ indifference.

Q4 Bring out the irony in the title of the play.
Ans. The irony in “The Dear Departed” is obvious from the beginning. The family of the dead soul’s daughter, who values her father’s goods more than her father himself, is introduced to us. She therefore tries to maintain the items that her father treasured for herself under the guise of mourning his passing in order to avoid losing them to her sister.

The second daughter, as well as the two ladies’ esteemed spouses, were concerned about the father’s priceless possessions. They didn’t bother to check to see if he had genuinely passed away before squabbling over his belongings. Ironically, the children’s attachment to the deceased was less intense than their attachment to the things dad left behind.

The father is finally revealed to be alive and is made aware of the true nature of his cherished family. Ironically, neither of the children will benefit from what has happened, and the old man intends to leave his riches to a person who is very important to him. The two kids’ entire effort was in vain.

 

Also See: 

 

class 10 english score full marks