Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 9 >>

Class 9 English Beehive book Poem 4 - The Lake Isle of Innisfree MCQs

 

Class 9 English MCQ Tests as per latest pattern (Beehive) - Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE - Click here

 

Practise free MCQs from Class 9 English Beehive book Poem 4- The Lake Isle of Innisfree by William Butler Yeats. Students can take help of theis resource and prepare MCQs from Class 9 English Beehive reader. The CBSE has revamped the exam pattern. Under the new Exam Pattern, MCQs have been introduced.

Also, Practise Free Mock test for Class 9 English, here

For the Summary of Class 9 English Beehive book’s Poem 4- The Lake Isle of Innisfree, click here.

Watch the video lesson of Class 9 English Beehive book’s Poem 4- The Lake Isle of Innisfree, here.

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Science Lessons    

 

Q1- Who is the poet of this poem?

A) William Wordsworth
B) W.B Yeats
C) James Williams
D) None

 

Q2- Which place does the poet want to visit?

A) the lake
B) the mountains
C) the beach
D) a place of natural beauty-Innisfree Island where he spent his childhood-

 

Q3- Where was the poet's childhood time spent?

A) in a town
B) in a village
C) on mountains
D) at Innisfree Island

 

Q4- What kind of a house did the poet want to have at Innisfree?

A) a well furnished
B) a big house
C) a house made of wood and clay
D) none

 

Q5- What did the poet want to create for honeybees?

A) trees
B) hives
C) flowers
D) none

 

Q6 -  How did the poet want to live at Innisfree?

A) with friends
B) with parents
C) with siblings and children
D) all alone

 

Q7- Name the plants the poet wanted to grow at Innisfree?

A) gulmohar tree
B) pine tree
C) bean plant
D) apple trees

 

Q8- What kind of scene is there at night at Innisfree?

A) dark
B) gloomy
C) charming,and glimmering
D) none

 

Q9- What kind of sounds did the poet hear at Innisfree?

A) horrible
B) noise
C) pleasing, buzzing music like sounds of bees
D) none

 

Q10- Write full name of the poet W.BYeats.

A) William Butler Yeats
B) William Blake Yeats
C) William Burmingham Yeats
D) None

 

Q11- Why did the poet want to go to Innisfree?

A) he wanted to relive his past
B) to enrich his spirit and feel light away from the noise of the city
C) to have a change of mood
D) to explore something new

 

Q12- How many lines are there in this poem?

A) 14 lines
B) 10 lines
C) 8 lines
D) 12 lines

 

Q13- What kind of a scene is described at Innisfree during noon time?

A) golden hue
B) Bright green and yellow lights
C) purple glow can be seen
D) none

 

Q14- What sounds does Yeats yearned to hear?

A) sound of bees
B) aeroplanes
C) automobiles
D) mobile phones

 

Q15- How many rows of beans does the poet want to plant?

A) 7 rows
B) 8 rows
C) 9 rows
D) 10 rows

 

Q16- What sounds does the poet hear even when he is away from Innisfree?

A) sounds of cars
B) noise of the city
C) sound of lake water
D) All

 

Q17- What kind of place was Innisfree?

A) a crowdy
B) a place full of natural beauty,calm,serene and soulful
C) a muddy place away from the city
D) a place full of noise

 

Q18- Name the three things that the poet would like to do at Innisfree.

A) plant 9 bean trees
B) make hives for honey bees
C) make a house of clay and wattles
D) All

 

Q19- "Evenings full of the linnet’s wings" what do these words mean?

A) the noise of flying insects
B) linets flying in the evening sky
C) buzzing bees
D) noise of insects in the evening

 

Q20- Lake water lapping with low sounds'what image do these words draw in the mind?

A) flowing stream
B) sound of flowing stream
C) low soft sound of lake's water washing the shore
D) none

 

 

ANSWER KEY

1

B

11

B

2

D

12

D

3

D

13

C

4

C

14

A

5

B

15

C

6

D

16

C

7

C

17

B

8

C

18

D

9

C

19

B

10

A

20

C

 

Take Free MCQ Test English

 

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Sceince Lessons