NCERT Class 9 English Poem 9 “The Snake Trying MCQ Question Answers”



The Snake Trying MCQ Questions with Answers

 

 

CBSE Class 9 English Poem 9 The Snake Trying Multiple Choice Question Answers from Beehive Book

 

The Snake Trying MCQs – CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 9 English Beehive book Poem-9 The Snake Trying for the convenience of the students.


 

 

Click Here for Free Mock Test

Click Here for The Snake Trying MCQs Video

Click Here for The Snake Trying Summary, Explanation, Question Answers

Click here for The Snake Trying Video Explanation

 

 

 

Q1- What are the snakes generally considerd?

A) source of joy
B) source of entertainment
C) fear factor
D) none

 

Q2- What does the poet think of snakes?

A) source of joy
B) fear factor
C) dangerous
D) harmless animals untill disturbed

 

Q3- Who is the poet of this poem?

A) W.W.E.Ross
B) W.W
C) W.H
D) W.E.L.

 

Q4- What is the style of the poem?

A) free verse with unequal lines
B) sonnet
C) five lines in every stanza
D) none

 

Q5- What appeal does the poet make to the readers in this poem?

A) stay away from snakes
B) kill snakes
C) treat snakes in a kind manner
D) None

 

Q6- What is the theme of the poem?

A) stop cruelty towards animals
B) hate animals
C) be away from animals
D) animals are dangerous

 

Q7- What is the literary device used in this poem?

A) allegory
B) alliteration
C) personification
D) None

 

Q8- What was the snake trying to save itself from?

A) from mongoose
B) from other animals
C) from a man with a stick
D) all

 

Q9- In what words does the poet express the beaauty of the snake?

A) beautiful and graceful
B) pretty
C) smart
D) handsome

 

Q10- Where did the snake go and disappear?

A) in the ripples of water among green reeds
B) in the bushes
C) in a hole
D) none

 

 

Class 9th English LessonsClass 9 English McqTake Class 9 MCQs
Class 9th Hindi LessonsClass 9 Hindi McqTake Class 9 MCQs
Class 9th Science LessonsClass 9th Science Mcq

 

ANSWER KEY

1C
2D
3A
4A
5C
6A
7C
8C
9A
10A

 

 

 

Class 9 English Poem-wise MCQs

 

The Road Not Taken Poem 1 MCQsWind Poem 2 MCQsRain on the Roof Poem 3 MCQs
The Lake Isle of Innisfree Poem 4 MCQsA Legend of the Northland Poem 5 MCQsNo Men are Foreign Poem 6 MCQs
The Duck and the Kangaroo Poem 7 MCQsOn Killing a Tree Poem 8 MCQs The Snake Trying Poem 9 MCQs 
A Slumber Did My Spirit Seal Poem 10 MCQs