Class 9 English Beehive book Poem 6 – No Men Are Foreign MCQs

Here are free MCQs of Class 9 English Beehive book Poem 6 – No Men Are Foreign by James Kirkup  as per the new exam pattern introduced by the CBSE. Students can take help of these free MCQs of Class 9 English Beehive book Poem 6 – No Men Are Foreign and prepare for the exams. The correct answers have been given at the end of the page.

Also, practise free mock test of MCQs from Class 9 English Beehive book Poem 6 – No Men Are Foreign, here

See MCQ video of No Men Are Foreign, Click here

For the summary, explanation and Question answers of Class 9 English Beehive book Poem 2 – WindPoem 6 – No Men Are Foreign, click here

Watch the video lesson with explanation in Hindi of Class 9 English Beehive book Poem 6 – No Men Are Foreign, here

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Science Lessons    

 

Q1- What does the title of the poem convey?

A) all the people belong to the same earth
B) people belong to one country
C) all people should live in one country
D) none

 

Q2- What message this poem conveys?

A) equality and brotherhood
B) individuality of everyone
C) everyone is different
D) none

 

Q3- What is the rhyming scheme of this poem?

A) aabb
B) abcd
C) aabc
D) no rhyming scheme,it is free verse

 

Q4- What is this poem emphasising?

A) All people are equal
B) All people are different
C) different people live in different countries
D) none

 

Q5- Who have created border, discriminations and countriesaccording to the poet?

A) nature
B) god
C) people themselves
D) all

 

Q6- How do we pollute the earth according to the poet?

A) by throwing waste
B) by hating and killing others
C) by cutting plants
D) all

 

Q7- What do we do when we hate others according to the poet?

A) we hate ourselves
B) we protect ourselves
C) we save ourselves
D) we love ourselves

 

Q8- Who is the poet of this poem?

A) James Williams
B) James Austen
C) James Kirkup
D) None

 

Q9- In what ways are people alike?

A) all are born same
B) all breathe to live and die in the same way
C) all wear clothes
D) all

 

Q10- What are the things in nature that a man needs to live with?

A) sun
B) air
C) water and plants
D) all

 

Q11- What are the similar things in all the countries?

A) Sun ,earth
B) air, sky
C) water and plants
D) all

 

Q12- Who instigates the ordinary people to hate?

A) religion
B) God
c) selfish people for their personal interests
D) none

 

Q13- What causes war?

A) hatred
B) love
C) religion
D) countries

 

Q14- What things are common in all the people?

A) all are born and brought up in same way
B) all sleep to take rest
C) all breathe and eat to live and die in the same way
D) all

 

Q15- What does hate do?

A) kills enemy
B) proves power
C) spreads more hate and divides everything
D) none

 

Q16- How is man’s vision clouded?

A) by hate and narrow thinking
B) by other people
C) by other countries
D) none

 

Q17- How can we understand common life on every land?

A) by hating
B) by proving ourselves powerful
C) by leaving narrow thinking and hatred
D) none

 

Q18- What does the poet ask the people to keep in mind in the last stanza?

A) to hate more
B) to be powerful
C) not to pay attention to the words of hate by selfish people
D) all

 

Q19- How did the poet prove that there are no foreign countries?

A) with the help of people
B) with the same way of living and dying
C) with the help of nature
D) None

 

Q20- What should be discouraged according to the poem?

A) the practice of love and brotherhood
B) equality
C) ill practice of hatred and discrimination
D) None

 

 

ANSWER KEY

1

A

11

D

2

A

12

C

3

D

13

A

4

A

14

D

5

C

15

C

6

B

16

A

7

A

17

C

8

C

18

C

9

D

19

C

10

D

20

C

 

Take Free MCQ Test English

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Science Lessons    

 

Score 100 percent in English Grammar!

Special Course by English Academy Experts - 55 Lessons, 40 Tests for Everyone in CBSE Class 9 & 10 Students - Check out Special Offer