From the Diary of Anne Frank Chapter 4 MCQs, Class 10 English First Flight book


MCQs of Class 10 English Chapter 4, From the Diary of Anne Frank by Anne Frank have been compiled for students to practice. Students of Class 10 can prepare the MCQs of Chapter 4- From the Diary of Anne Frank from NCERT First Flight book. Each question has four options followed by the correct answer. Students can also take a free test of the MCQs of From the Diary of Anne Frank.These MCQ Questions have been selected based on the latest exam pattern as announced by CBSE.

 

Click here to take a free test of MCQs of Class 10 From the Diary of Anne Frank from First Flight book.

Click here for notes, summary of From the Diary of Anne Frank

Click here for MCQ video of From the Diary of Anne Frank

Watch the video explanation of From the Diary of Anne Frank here

 

Class 10th English Lessons Class 10th English Mcq Take Free MCQ Test English Class 10 English Important Questions and Answers
Class 10th Science Lessons Class 10th Science Mcq Take Free MCQ Test Science Class 10 Science Important Questions and Answer
Class 10th Hindi Lessons Class 10th Hindi Mcq Take Free MCQ Test Hindi  
Class 10th SST Lessons   Take Free MCQ Test SST Class 10 Social Science Important Questions and Answers
Class 10th Sanskrit Lessons      

 

 

Q1- Why was writing in a diary a strange experience for Anne?

A) she had never written anything before
B) she didn’t know how to write
C) neither she nor anyone else would be interested in it later
D) Both A and C

 

 

Q2- Who would Anne allow to read her diary?

A) her sister
B) her parents
C) a real friend (if she got one)
D) no one

 

 

Q3- Why does Anne want to keep a diary?

A) she has no close friends
B) she loves to write
C) she wants people to read about her later
D) she likes the idea of it

 

 

Q4- What did she name her diary?

A) Anne
B) Catty
C) Kitty
D) Kitten

 

 

Q5- Why does she give a brief sketch about her family in the diary?

A) no one would understand it if she dove right in
B) to introduce Kitty to her family
C) she would forget facts about her family
D) she liked talking about her family

 

 

Q6- Which subject was she not sure of passing?

A) Maths
B) science
C) english
D) all of the above

 

Q7- Why was Mr Keesing annoyed with her?

A) she was not a good student
B) she was talkative
C) she was rude
D) all of the above

 

 

Q8- Which topic was she to write an essay on as a part of her punishment?

A) A Chatterbox
B) An incorrigible chatterbox
C) Quack, Quack, Quack, said Mistress Chatterbox
D) all of the above

 

 

Q9- What language was the diary originally written in ?

A) Spanish
B) English
C) Dutch
D) French

 

 

Q10- How did Anne justify her being talkative in the essay?

A) she disussed the subject topics in class
B) it is a habit
C) it is an inherited trait from her mother and you can’t do much about it
D) the class is boring

 

 

Q11- What shows Anne’s love for her grandmother?

A) she still thinks about her
B) she misses her
C) she let her birthday pass with little celebration
D) both 1 and 2

 

 

Q12- Why does Anne think she was lonely?

A) she had no friends
B) she had no real friends
C) she was all alone
D) she was an introvert

 

 

Q13- Why was she unable to get closer to her already existing friends?

A) she didn’t like her friends
B) her friends are not understanding
C) she can’t bring herself to talk about personal stuff
D) all of the above

 

 

Q14- What would the kids bet about in class?

A) who is more talkative
B) who would pass the class
C) football matches
D) baseball matches

 

 

Q15- What did she write in her last essay?

A) a poem
B) a joke
C) a paragraph
D) a funny poem

 

 

Q16- When was the diary given to Anne?

A) 11th birthday
B) 12th birthday
C) 13th birthday
D) 14th birthday

 

 

Q17- What name was her book published with?

A) From the Diary of Anne Frank
B) The Diary of a Young girl
C) Anne Frank
D) Anne Frank’s Diary

 

 

Q18- Why did she not want to give a brief in the diary at first?

A) she didn’t want to be formal
B) she wanted the diary to be her real friend
C) She did not like the idea
D) both 1 and 2

 

 

Q19- How many siblings did Anne have?

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

 

 

Q20- What was Anne Frank’s full name?

A) Anneliese Marie Frank
B) Anna Mariam Frank
C) Anne Mark Frank
D) Anneliese Martina Frank

 

 

Q21- Who was the only survivor from Anne’s family

A) Anne
B) Anne’s father
C) Anne’s mother
D) Anne’s sister

 

 

Q22- What was the name of Anne Frank’s sister?

A) Margaret
B) Margot
C) Marrie
D) Martina

 

 

Q23- In which city were Anne and Margot sent to live with their grandmother?

A) Berlin
B) Aachen
C) Munich
D) Bonn

 

 

Q24- How old was Anne’s father when he married her mother?

A) 34
B) 35
C) 36
D) 32

 

 

Q25- On which date did Anne record the incident in Mr Keesing’s class in her diary?

A) 12 June, 1942
B) 21 June, 1942
C) 20 June, 1942
D) 22 June, 1942

 

 

Important Videos Links

 

ANSWER KEY

1

D

11

D

21

B

2

C

12

B

22

B

3

A

13

C

23

B

4

C

14

B

24

C

5

A

15

D

25

C

6

A

16

C

26

 

7

B

17

B

27

 

8

D

18

D

28

 

9

C

19

A

29

 

10

C

20

A

30

 

 

Important Questions Videos Links

 

Also See :

 

Class 10 English MCQ Tests as per latest pattern (First Flight and Footprints without feet) – Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE Click here