NCERT Class 10 English Poem 10 MCQs – The Tale of Custard the Dragon



The Tale of Custard the Dragon MCQ Questions with Answers

 

CBSE Class 10 English Poem 10 “The Tale of Custard the Dragon” Multiple Choice Questions with Answers from First Flight Book

 

The Tale of Custard the Dragon MCQs – MCQs of Class 10 English Poem 10 The Tale of Custard the Dragon by Odgen Nash have been compiled for students to practice. Students of Class 10 can prepare the MCQs of Poem 10, The Tale of Custard the Dragon from the NCERT First Flight book. Each question has four options followed by the correct answer. Students can also take a free test of the MCQs of The Tale of Custard the Dragon. These MCQ Questions have been selected based on the latest exam pattern as announced by CBSE.


For Correct Answers, see the end of the post. (below)

Click here to take a free test of MCQs of Class 10 The Tale of Custard the Dragon from First Flight book.

Click here for notes, summary of The Tale of Custard the Dragon

Click here for MCQ video of The Tale of Custard the Dragon

Watch the video explanation of The Tale of Custard the Dragon here

 

Class 10th English LessonsClass 10th English McqTake Free MCQ Test EnglishClass 10 English Important Questions and Answers
Class 10th Science LessonsClass 10th Science McqTake Free MCQ Test ScienceClass 10 Science Important Questions and Answer
Class 10th Hindi LessonsClass 10th Hindi McqTake Free MCQ Test Hindi
Class 10th SST LessonsTake Free MCQ Test SSTClass 10 Social Science Important Questions and Answers
Class 10th Sanskrit Lessons

 

Q1- Who is the poet of the poem “The tale of Custard the Dragon”?

A) Carl Sandburg
B) Ogden Nash
C) Carolyn Wells
D) Walt Whitman

 

Q2- What was the name of the black kitten?

A) Custard
B) ink
C) blink
D) mustard

 

Q3- What was the name of the grey mouse?

A) Custard
B) ink
C) blink
D) mustard

 

Q4- Who is described as the most timid of all?

A) kitten
B) mouse
C) dragon
D) dog

 

Q5- Name the poetic device used in the line “And the little yellow dog was sharp as mustard”

A) Oxymoron
B) metaphor
C) Assonance
D) Simile

 

Q6- What all does the dragon possess?

A) big sharp teeth
B) spikes on top of him
C) sharp toes
D) All of the above

 

Q7- Name the poetic device used in the line “mouth like a fireplace”

A) Oxymoron
B) metaphor
C) Assonance
D) Simile

 

Q8- Who did Belinda used to tease?

A) kitten
B) mouse
C) dragon
D) dog

 

Q9- Who saved everyone from the pirate?

A) kitten
B) mouse
C) dragon
D) dog

 

Q10- What did Custard do to the pirate?

A) ate him
B) scared him away
C) held him hostage
D) None of these

 

 

Important Videos Links

 

ANSWER KEY

1B
2B
3C
4C
5D
6D
7D
8C
9C
10A

 

 

CBSE Class 10 English First Flight Book Poems MCQs

Dust of Snow Poem 1 MCQsFire and Ice Poem 2 MCQsA Tiger in the Zoo Poem 3 MCQs
How to Tell Wild Animals Poem 4 MCQsThe Ball Poem 5 MCQsAmanda Poem 6 MCQs
Animals Poem 7 MCQsThe Trees Poem 8 MCQsFog Poem 9 MCQs
The Tale of Custard the Dragon Poem 10 MCQsFor Anne Gregory Poem 11 MCQs