NCERT Class 10 English Poem 8 MCQs – The Trees

The Trees MCQ Questions with Answers

 

CBSE Class 10 English Poem 8 “The Trees” Multiple Choice Questions with Answers from First Flight Book

 

The Trees MCQs – MCQs of Class 10 English Poem 8 The Trees by Adriene Rich have been compiled for students to practice. Students of Class 10 can prepare the MCQs of Poem 8 The Trees from the NCERT First Flight book. Each question has four options followed by the correct answer. Students can also take a free test of the MCQs of The Trees. These MCQ Questions have been selected based on the latest exam pattern as announced by CBSE.

For Correct Answers, see end of post. (below)

Click here to take a free test of MCQs of Class 10 The Trees from First Flight book.

Click here for notes, summary of The Trees

Watch the video explanation of The Trees here

 

Class 10th English Lessons Class 10th English Mcq Take Free MCQ Test English Class 10 English Important Questions and Answers
Class 10th Science Lessons Class 10th Science Mcq Take Free MCQ Test Science Class 10 Science Important Questions and Answer
Class 10th Hindi Lessons Class 10th Hindi Mcq Take Free MCQ Test Hindi
Class 10th SST Lessons Take Free MCQ Test SST Class 10 Social Science Important Questions and Answers
Class 10th Sanskrit Lessons

 

Q1- Name the poet of the poem “The trees”

A) Adrienne Rich
B) Robert Frost
C) Carolyn Wells
D) Walt Whitman

 

Q2- Who has been personified in the line “no sun bury its feet in shadow”

A) sun
B) feet
C) shadow
D) none of the above

 

Q3- What are the trees compared to?

A) insects
B) newly discharged patients
C) birds
D) children

 

Q4- What reaches like a voice into the rooms?

A) Noise of the roots
B) shuffling of the branches
C) smell of leaves and lichens
D) light of the moon

 

Q5- What rushes to meet the trees?

A) wind
B) light
C) Sun
D) Moon

 

Q6- The pieces of the moon can be seen in the crown of which tree?

A) Apple tree
B) Hemlock tree
C) oak tree
D) walnut tree

 

Q7- What had been empty?

A) trees
B) forest
C) house
D) World

 

Q8- What is the poetess doing?

A) writing long letters
B) reading
C) sleeping
D) watching television

 

Q9- Name the literary device used in “The moon is broken like a mirror,”

A) metaphor
B) simile
C) alliteration
D) imagery

 

Q10- By morning, the forest will be full of _____

A) insects
B) Sun
C) trees
D) birds

 

 

Important Videos Links

 

ANSWER KEY

1 A
2 A
3 B
4 C
5 A
6 C
7 B
8 A
9 B
10 C

 

 

CBSE Class 10 English First Flight Book Poems MCQs

Dust of Snow Poem 1 MCQs Fire and Ice Poem 2 MCQs A Tiger in the Zoo Poem 3 MCQs
How to Tell Wild Animals Poem 4 MCQs The Ball Poem 5 MCQs Amanda Poem 6 MCQs
Animals Poem 7 MCQs The Trees Poem 8 MCQs Fog Poem 9 MCQs
The Tale of Custard the Dragon Poem 10 MCQs For Anne Gregory Poem 11 MCQs