NCERT Class 10 English Poem 4 MCQs – How to tell Wild Animals

How to tell Wild Animals MCQ Questions with Answers

 

CBSE Class 10 English Poem 4 “How to Tell Wild Animals” Multiple Choice Questions with Answers from First Flight Book

 

How to Tell Wild Animals MCQs – MCQs of Class 10 English First Flight book Poem 4 How to tell Wild Animals by Carolyn Wells. Students of Class 10 can prepare the MCQs of Poem 4 from the First Flight reader published by NCERT. Each question has four options followed by the correct answer. Students can also take a free test of these MCQs of How to tell Wild Animals.


For Correct Answers, see end of post. (below)

 

Click here to take a free test of MCQs of Class 10 Fire and Ice from First Flight book.

Click here for notes, summary of Fire and Ice

Watch the video explanation of Fire and Ice here

 

 

Class 10th English LessonsClass 10th English McqTake Free MCQ Test EnglishClass 10 English Important Questions and Answers
Class 10th Science LessonsClass 10th Science McqTake Free MCQ Test ScienceClass 10 Science Important Questions and Answer
Class 10th Hindi LessonsClass 10th Hindi McqTake Free MCQ Test Hindi
Class 10th SST LessonsTake Free MCQ Test SSTClass 10 Social Science Important Questions and Answers
Class 10th Sanskrit Lessons

 

 

Q1- Which animal would you find in the jungles of the east?

A) Asian Lion
B) Bengal Tiger
C) Leopard
D) Bear

 

Q2- Which animal’s roar is enough to kill you?

A) Asian Lion
B) Bengal Tiger
C) Leopard
D) Bear

 

Q3- Which animal is she referring to when she says, “A noble wild beast greets you”?

A) Asian Lion
B) Bengal Tiger
C) Leopard
D) Bear

 

Q4- Which animal do you find while walking in a yard?

A) Asian Lion
B) Bengal Tiger
C) Leopard
D) Bear

 

Q5- How does a bear kill you?

A) By hugging you hard
B) with its roar
C) by taking a leap on you
D) None of the Above

 

Q6- Which animals are the beasts of prey?

A) Hyena
B) Crocodile
C) Both of them
D) None of them

 

Q7- Who cries while catching their prey?

A) Hyena
B) Crocodile
C) Both of them
D) None of them

 

Q8- Who smiles while catching their prey?

A) Hyena
B) Crocodile
C) Both of them
D) None of them

 

Q9- What is the difference between a chameleon and a lizard?

A) Chameleon doesn’t have ears and wings
B) Lizards don’t have ears and wings
C) Lizards don’t have wings
D) Chameleons doesn’t have wings

 

Q10- Name the literary device used in the line “He hasn’t any ears at all”.

A) Assonance
B) Inversion
C) Enjambment
D) Alliteration

 

 

Important Videos Links

 

ANSWER KEY

1A
2A
3B
4D
5A
6C
7B
8A
9A
10D

 

 

CBSE Class 10 English First Flight Book Poems MCQs

Dust of Snow Poem 1 MCQsFire and Ice Poem 2 MCQsA Tiger in the Zoo Poem 3 MCQs
How to Tell Wild Animals Poem 4 MCQsThe Ball Poem 5 MCQsAmanda Poem 6 MCQs
Animals Poem 7 MCQsThe Trees Poem 8 MCQsFog Poem 9 MCQs
The Tale of Custard the Dragon Poem 10 MCQsFor Anne Gregory Poem 11 MCQs