Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 9 >>

Class 9 English Beehive book Chapter 1 - The Fun They Had MCQs

 

Class 9 English MCQ Tests as per latest pattern (Beehive) - Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE - Click here

 

CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 9 English Beehive book Chapter 1 The Fun they Had for the convenience of the students.

Also, attempt free Mock test of chapter 1 MCQs here

See MCQ video of The Fun They Had, click here

For the Summary, QA and explanation of Class 9 English Beehive book Chapter 1 - The Fun They Had, click here

To watch a video explanation of Class 9 English Beehive book Chapter 1 - The Fun They Had, click here

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Science Lessons    

 

Q1- To which world does the story take the readers to?

A) future world
B) past world
C) present World
D) future world where computers will play a major role

 

Q2- What is Virtual Reality?

A) heavenly world
B) imaginary world
C) reality created by computer software
D) none

 

Q3- What is a Virtual Classroom?

A) class outside classroom
B) class in the garden
C) class in the field
D) where learning done is through computer software and internet

 

Q4- What is a Debate?

A) a contest to show ability in arguement between two people
B) contest to fight
C) contest to prove better
D) none

 

Q5- Who is the main character of the story?

A) parents
B) children
C) Margie
D) Tommy

 

Q6- How old is Margie?

A) 10 years old
B) 11 years old
C) 12 years old
D) 13 years old

 

Q7- Which year has the story been set in? 

A) 2057
B) 1957
C) 2157
D) 2257

 

Q8- Who is the author of this lesson?

A) Charles Dickens
B) Isaac Asimov
C) Milton
D) None

 

Q9- Who are Margie and Tommy?

A) cousins
B) brother sister
C) friends
D) neighbors

 

Q10- How old is Tommy?

A) 10 years old
B) 13 years old
C) 15 years old
D) 12 years old

 

Q11- What did Tommy find?

A) an old book with yellow crinky pages
B) a yellow pages book
C) a brand new book
D) a diary

 

Q12- Where did Tommy find the book?

A) in a public library
B) in a library
C) in his house
D) on the roadside

 

Q13- What was strange about the book for Margie?

A) its title
B) its pages
C) its still words printed on page
D) its color

 

Q14- Who was teaching the students in the modern era?

A) a teacher
B) parents
C) computer
D) a mechanical robot teacher

 

Q15- What is a telebook?

A) an e-book
B) an electronic book
C) book stored in a computer
D) all

 

Q16- Where was Margie's school?

A) in a village
B) in a city outskirt
C) in her own house
D) in a room in her house where a computer was set up

 

Q17- What subjects did Margie and Tommy learn?

A) Mathematics
B) Science
C) Geography
D) All

 

Q18- Where did Tommy and Margie read various books?

A) in the library
B) in the school
C) on a computer screen
D) none

 

Q19- Who went to school?

A) Margie
B) Tommy 
C) Teachers
D) Margie and Tommy's ancestors

 

Q20- Who was the regular teacher who taught the lessons?

A) human teacher
B) computer teacher
C) who teaches
D) mechanical robot teacher who teaches Margie and Tommy

 

Q21- With whom is the mechanical teacher contrasted with?

A) with other teachers
B) with old teachers
C) with human teachers
D) with other robots

 

Q22- Why did Margie's mother call the County Inspector?

A) to repair a leakage
B) to talk to Margie
C) to talk to Tommy
D) to check the fault in Margie's teacher in the Geography section

 

Q23- In which subject was Margie failing repeatedly?

A) Science
B) History
C) English
D) Geography

 

Q24- What did the County Inspector do to help Margie?

A) he reset the teacher to Margie's level
B) he changed the module
C) changed the teacher
D) changed the syllabus

 

Q25- The section of which subject was completely deleted from Tommy's computer?

A) English
B) History
C) Social Studies
D) Geography

 

Q26- How much time was taken to repair Tommy's teacher?

A) 15 days
B) 25 days
C) 20 days
D) one month

 

Q27- Why did Margie hate school?

A) because of machine work
B) no fun was there
C) no new things
D) All

 

Q28- What was the diffrence between old schools and modern schools/

A) old schools had many friends and modern school had no fellows
B) old schools had human teachers and modern schools had robots
C) old schools had playgrounds and modern school had only computers
D) All

 

Q29- Did Margie have fixed hours of study?

A) No
B) she studied off and on
C) Yes she had fixed time and hours daily to study except Saturday and Sunday
D) None

 

Q30- Why did Margie find the old schools interesting?

A) because of the fun
B) because of human teachers
C) because of many friends
D) all

 

 

ANSWER KEY

1

D

11

A

21

C

2

C

12

C

22

D

3

D

13

C

23

D

4

A

14

D

24

A

5

C

15

D

25

B

6

B

16

D

26

D

7

C

17

D

27

D

8

B

18

C

28

D

9

D

19

D

29

C

10

B

20

D

30

D

 

Take Free MCQ Test English

 

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Sceince Lessons