Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 9 >>

The Last Leaf Class 9 English Moments book Chapter‌ ‌7‌ ‌MCQs‌‌

 

Class 9 English MCQ Tests as per latest pattern (Beehive) - Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE - Click here

 

CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 9 English Moments book Chapter-7 The Last Leaf for the convenience of the students.

Also, attempt free Mock test of chapter 7 MCQs here

For the Summary, QA and explanation of Class 9 English Moments book Chapter-7 The Last Leaf, click here

To watch a video explanation of Class 9 English Moments book Chapter-7 The Last Leaf, click here

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Science Lessons    

 

Q1- What was Johnsy suffering from?

A) headache
B) pneumonia
C) fever
D) Malaria

 

Q2- According to the doctors what was the cure to her illness?

A) medicines
B) strong medicines
C) love and care
D) her own willingness to live

 

Q3- What kind of feeling did Johnsy have?

A) a common teenager's feeling of depression
B) sadness
C) joyous
D) low sounding

 

Q4- Mention the reasons for depression in teenagers.

A) peer pressure
B) poor performance in the exams
C) inability to live upto parents' expectations
D) all

 

Q5- Who was Behrman?

A) A 60 years old painter
B) a 50 years old man
C) a 40 years old man
D) a young boy

 

Q6- What was Behrman's dream?

A) to travel the world
B) to paint a masterpiece
C) to make a colorful painting
D) to make a poster

 

Q7- Who was Johnsy?

A) A young artist
B) a girl
C) a sick girl
D) none

 

Q8- What misconception had Johnsy developed in her mind?

A) she was great
B) she can't be cured
C) she would die with the fall of last the leaf on the creeper
D) all

 

Q9- What kind of teenagers never lose hope?

A) who stay positive and face life's difficulties with a positive mind
B) who are glamorous
C) who never fall sick
D) who have everything

 

Q10- When was Behrman able to make his dream true?

A) when he painted the last leaf on ivy
B) when he died
C) when he thought of Johnsy
D) none

 

Q11- What did Sue speak when he looked at the last ivy leaf painting?

A) a great painting
B) nice work
C) a masterpiece
D) None

 

Q12- What was Behrman's masterpiece?

A) painting of monalisa
B) painting of a flower
C) painting of ivy the leaf
D) none

 

Q13- Why was the ivy leaf painting a masterpiece?

A) because it was difficult to make out whether it was a real leaf or a painting
B) because it was very beautiful
C) because it's colours were very bright
D) none

 

Q14- What happened to Behrman after he painted his masterpiece?

A) drenched and died of pneumonia 
B) he felt proud and happy
C) was honoured
D) none

 

Q15- What happened to Johnsy when she saw Behrman's masterpiece painting?

A) she became confident that she could be cured
B) felt delighted
C) jumped out of bed
D) none

 

Q16- Where did Behrman spend his night to make his masterpiece?

A) in a hotel
B) on a mountain
C) in a heavy storm
D) none

 

Q17- What did Behrman's masterpiece do?

A) made everyone happy
B) saved Johnsy's life by rekindling the positive belief in her
C) Behrman was rewarded
D) All

 

Q18- Why do many teenagers feel depressed?

A) because of too many desires
B) because of higher aspirations
C) because of inability to cope up with the expectations
D) All

 

Q19- Why did doctors say that Johnsy could not be cured with medicines?

A) because treatment was not available
B) because no competent doctor was available
C) because she lost her will to get well
D) All

 

Q20- Mention the characters of the story.

A) Behrman
B) Sue
C) Johnsy
D) All

 

 

Answer key

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

B

11

C

2

D

12

C

3

A

13

A

4

D

14

A

5

A

15

A

6

B

16

C

7

A

17

B

8

C

18

C

9

A

19

C

10

A

20

D

 

Take Free MCQ Test English

 

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Sceince Lessons