The Beggar Class 9 English Moments book Chapter‌ ‌10‌ ‌MCQs

CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 9 English Moments book Chapter-10 The Beggar for the convenience of the students.

Also, attempt free Mock test of chapter 10 MCQs here

For the Summary, QA and explanation of Class 9 English Moments book Chapter-10 The Beggar, click here

To watch a video explanation of Class 9 English Moments book Chapter-10 The Beggar, click here

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Science Lessons    

 

Q1- Who is the writer of this story?

A) Anton Chekhov
B) Bills Cosby
C) Anne Besant
D) None

 

Q2- How was the beggar earning money?

A) by telling false stories
B) by telling lies
C) by rousing sympathy in the listeners
d) all

 

Q3- Who did not give alms to the beggar?

A) Sergai
B) People on the road
c) Sergai’s maidservant
D) None

 

Q4- What is the theme of the lesson?

A) be kind
B) don’t be kind
C) kindness can transform anyone for the better
D) all

 

Q5- Who made the beggar lead a good life?

A) Olgy the cook
B) Sergei
C) a music teacher
D) none

 

Q6- Who was Sergei?

A) an advocate
B) a teacher
C) a lecturer
D) none

 

Q7- What was the name of the beggar?

A) Mushkoff
B) Chekhov
C) Lushkoff
D) None

 

Q8- What did Sergei give to the beggar?

A) food
B) milk
C) work to chop the wood
D) none

 

Q9- What was the name of the cook?

A) Sergei
B) Olga
C) Lushkoff
D) None

 

Q10- How much did money Sergei pay to the beggar for cutting wood?

A) half a rouble
B) 40 Copecks
C) 35 Copecks
D) 25 Copecks

 

Q11- How much money Lushkiff was earning as a notary?

A) 25 roubles a month
B) 35 roubles a month
C) 45 roubles a month
D) 20 roubles a month

 

Q12- Why was Lushkoff removed from the choir?

A) due to his weakness
B) due to his drunkenness
C) weak body
D) poor health

 

Q13- What forced Lushkoff to be a beggar?

A) choir group
B) his circumstances
C) his employer
D) none

 

Q14- How did Olga help the beggar?

A) by giving him food
B) giving him medicine
C) by chopping wood for him
D) none

 

Q15- Why was Lushkoff not willing to work?

A) because of poor health
B) because of his drunkenness
C) because he was hungry and weak
D) all

 

Q16- Why did Lushkoff agree to work for Sergai?

A) Sergei trapped him
B) because he was feeling ashamed
C) because of his own pride
D) all

 

Q17- Which incident became a turning point in Lushkoff’s life?

A) Sergei’s offer to work
B) Olgy’s help
C) removal from choir group
D) None

 

Q18- What was Lushkoff doing before begging?

A) dancing
B) singing
C) teaching
D) none

 

Q19- Why was Lushkoff telling lies to the people?

A) to seek sympathy
B) to get alms
C) to befool them
D) none

 

Q20- Where did Sergei meet Lushkoff after two years?

A) in his house
B) in his maid’s house
C) outside a theatre
D) none

 

 

Answer key

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

A

11

B

2

D

12

B

3

A

13

B

4

C

14

C

5

A

15

D

6

A

16

D

7

C

17

A

8

C

18

B

9

B

19

B

10

A

20

C

 

Take Free MCQ Test English

 

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Science Lessons    

 

Score 100 percent in English Grammar!

Special Course by English Academy Experts - 55 Lessons, 40 Tests for Everyone in CBSE Class 9 & 10 Students - Check out Special Offer