The‌ ‌Adventures‌ ‌of‌ ‌Toto‌ Class 9 English Moments book Chapter‌ ‌2‌ ‌MCQs

CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 9 English Moments book Chapter 2 The Adventures of Toto for the convenience of the students.

Also, attempt free Mock test of chapter 2 MCQs here

For the Summary, QA and explanation of Class 9 English Moments book Chapter 2- The Adventures of Toto, click here

To watch a video explanation of Class 9 English Moments book Chapter 2- The Adventures of Toto, click here

 

Q1- Who is the author of this lesson?

A) Khushwant Singh
B) Ruskin Bond
C) Jane Austen
D) W.B.Yeast

 

Q2- What is this story about?

A) humour and adventure of a naughty monkey, Toto
B) love animals
C) about habitatas of monkeys
D) None

 

Q3- From where did grandfather buy the monkey?

A) from the market
B) from a shop
C) from the jungle
D) from a tonga driver

 

Q4- What was the price that grandfather paid to buy the monkey?

A) Rs.10/-
B) Rs.7/-
C) Rs.5/-
D) Rs.6/-

 

Q5- Why did grandfather buy the monkey?

A) to have a companion
B) to help him
C) to add to the collecction of animals in zoo at his home 
D) None

 

Q6- Why was Toto kept secretly?

A) to save from other animals
B) because grandmother disliked animals
C) because he was naughty
D) None

 

Q7- Where was Toto kept?

A) in a cupboard
B) in the zoo
C) in the field
D) in the garden

 

Q8- What kind of water did Toto like to take a bath in?

A) cold water
B) ice water
C) snow water
D) warm water

 

Q9- Why did grandfather sell Toto back to its first owner?

A) because he was missing him
B) They were not well to do and were unable to afford mischievous Toto
C) because he didn’t like him
D) none

 

Q10- At what price did grandfather sell Toto back its first owner?

A) Rs.10/-
B) Rs.9/-
C) Rs.7/-
D) Rs.3/-

 

Q11- Why did grandfather take Toto along with him at Saharnpur?

A) because he missed him
B) no one was at home
C) to save other animals
D) because he was mischievous so to give relief to other animals

 

Q12- Who had taught Toto to take a bath?

A) writer
B) writer’s friend
C) his first owner
D) grandmother

 

Q13- Name the things Toto destroyed at the writer’s home?

A) wall papers and clothes
B) curtains 
C) dishes
D) all

 

Q14- What was the color of Toto the monkey?

A) black
B) brown
C) white
D) red

 

Q15- Who used to give a bowl of warm water to Toto?

A) writer
B) grandmother
C) grandfather
D) none

 

Q16- Why was Toto called pretty?

A) because of shining mischievous eyes
B) Because of red color
C) because of his pearly white teeth
D) All

 

Q17- Why did the ticket collector call Toto a dog?

A) because he was peeping out of the bag
C) because of his dog like looks
C) to fix fare
D) All

 

Q18- How did Toto check the warmth of the water?

A) with writer’s help
B) by touching it outside
C) by putting his hand in it
D) None

 

Q19- How did the ticket collector fix the fare for Toto?

A) By calling him a dog
B) By asking other passengers
C) By giving him a seat
D) By following his rule book

 

Q20- The other animals in grandfather’s private zoo were at who’s mercy?

A) grandfather’s
B) writer’s mercy
C) grandmother’s
D) Toto’s mercy

 

 

Answer key

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

B

11

D

2

A

12

A

3

D

13

D

4

C

14

D

5

C

15

B

6

C

16

D

7

A

17

C

8

D

18

C

9

B

19

D

10

D

20

D

 

Take Free MCQ Test English

 

Also See :

Class 9 English MCQ Tests as per latest pattern (Beehive and Moments) – Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE Click here

 

Score 100 percent in English Grammar!

Special Course by English Academy Experts - 55 Lessons, 40 Tests for Everyone in CBSE Class 9 & 10 Students - Check out Special Offer