The Hundred Dresses – I Chapter 5 MCQs, Class 10 English First Flight book


As per the latest exam pattern introduced by the CBSE, there will be MCQs asked in the examination. As students are new to these questions, here are sample MCQs of Class 10 English First Flight reader chapter 5 The Hundred Dresses – I by El Bosr Ester. Students of Class 10 can prepare the MCQs of Chapter 3 from the First Flight reader published by NCERT. Each question has four options followed by the correct answer. Students can also take a free test of these MCQs.

For Correct Answers, see end of post. (below)

Click here to take a free test of MCQs of Class 10 The Hundred Dresses- I from First Flight book.

Click here for notes, summary of From The Hundred Dresses- I

Click here for MCQ video of From The Hundred Dresses- I

Watch the video explanation of From The Hundred Dresses- I here

 

Class 10th English Lessons Class 10th English Mcq Take Free MCQ Test English Class 10 English Important Questions and Answers
Class 10th Science Lessons Class 10th Science Mcq Take Free MCQ Test Science Class 10 Science Important Questions and Answer
Class 10th Hindi Lessons Class 10th Hindi Mcq Take Free MCQ Test Hindi  
Class 10th SST Lessons   Take Free MCQ Test SST Class 10 Social Science Important Questions and Answers
Class 10th Sanskrit Lessons      

 

Q1- Who is the author of "The Hundred Dresses"?

A) Liam O’ Flaherty
B) Frederick Forsyth
C) Roal Dahl
D) El Bsor Ester

 

Q2- Who were the two best friends?

A) Peggy, Maddie
B) Wanda, Peggy
C) Maddie, Wanda
D) Willie, Wanda

 

Q3- Where in the classroom does Wanda sit?

A) end corner
B) middle
C) front
D) rotational

 

Q4- Why did Wanda used to sit there?

A) she didn’t score very good marks
B) her feet were filled with dirt and mud
C) her friends sat there
D) no one really knows

 

Q5- Which classroom did they all sit in?

A) Room fifteen
B) Room thirteen
C) Room twelve
D) Room eleven

 

Q6- Who was the most popular girl in school?

A) Wanda
B) Maddie
C) Peggy
D) all of them

 

Q7- Why did "they" wait for Wanda?

A) they were friends
B) to make fun of her
C) they cared about her
D) they missed her

 

Q8- How would you describe Wanda’s dress?

A) faded blue
B) not ironed properly
C) clean
D) all of the above

 

Q9- What tells you that Peggy wasn’t cruel?

A) protected small children from bullies
B) couldn’t stand animals getting mistreated
C) did not make Wanda cry
D) all of the above

 

Q10- Why was Peggy’s game bothering Maddie?

A) she cared about Wanda
B) Peggy was harsh on Wanda
C) she feared she’d be next to get teased
D) all of the above

 

Q11- How many shoes did Wanda say she had?

A) 50
B) 100
C) 10
D) 60

 

Q12- Why was Maddie glad even when she was late for school?

A) she didn’t want to attend the class
B) they could not make fun of Wanda
C) she liked going late
D) both 1 and 3

 

Q13- What reason did Maddie give herself to justify teasing Wanda?

A) Wanda used to lie about her dresses
B) Wanda deserved it
C) Peggy was the best liked girl and couldn’t do anything wrong
D) both 1 and 2

 

Q14- Why did Maddie not write to Peggy in the first place?

A) She was afraid she’d be next to get teased
B) She thought Peggy was right in teasing Wanda
C) She did not really care
D) She realised Wanda deserved it

 

Q15- What did the drawing and colouring contest mean for the girls and boys?

A) designing dresses and motorboats
B) designing interiors and bikes
C) designing dresses and bikes
D) designing interiors and motorboats

 

Q16- Where did they used to wait for Wanda?

A) Bakers street
B) Boggins Heights
C) Boggins street
D) Oliver street

 

Q17- Who did Maddie think would win the contest?

A) Wanda
B) Maddie
C) Peggy
D) None of the above

 

Q18- What was the room covered with?

A) drawings of girls
B) drawings of boys
C) 100 drawings of Wanda
D) All of the above

 

Q19-  Why did Peggy say "and I thought I could draw"?

A) she’d won the medal always
B) Wanda’s drawings were amazing
C) she thought Wanda could draw better
D) All of the above

 

Q20- Miss Mason said, "look at her exquisite drawings". What is the meaning of "Exquisite"?

A) luxurious
B) neatly made
C) superior
D) extremely beautiful and well-made

 

Q21- What was Maddie’s full name?

A) Madgeline
B) Madeline
C) Maddeline
D) Madger

 

Q22- Who won the drawing contest?

A) Peggy
B) Wanda
C) Maddie
D) None of them

Q23- How many drawings did Wanda draw?

A) 100
B) 10
C) 50
D) 150

 

Q24- How many dresses did Wanda say were lined up in her closet?

A) 100
B) 40
C) 50
D) 60

 

Q25- What was Wanda’s full name?

A) Wanda Polenski
B) Wanda Petronski
C) Wanda Patrick
D) Wanda Polish

 

 

Important Videos Links

 

ANSWER KEY

1

D

11

D

21

B

2

A

12

B

22

B

3

A

13

C

23

A

4

D

14

A

24

A

5

B

15

A

25

B

6

C

16

D

 

 

7

B

17

C

 

 

8

D

18

D

 

 

9

D

19

D

 

 

10

C

20

D

 

 

 

Important Questions Videos Links

 

Also See :

 

Class 10 English MCQ Tests as per latest pattern (First Flight and Footprints without feet) – Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE Click here

 

Score 100 percent in English Grammar!

Special Course by English Academy Experts - 55 Lessons, 40 Tests for Everyone in CBSE Class 9 & 10 Students - Check out Special Offer