Your No1 source for Latest Entrance Exams, Admission info

Home >> Learn English >> Class 9 >>

The Accidental Tourist Class 9 English Moments book Chapter‌ ‌9‌ ‌MCQs‌‌‌‌

 

Class 9 English MCQ Tests as per latest pattern (Beehive) - Take Chapter Wise Tests ABSOLUTELY FREE - Click here

 

CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 9 English Moments book Chapter 9 - The Accidental Tourist for the convenience of the students.

Also, attempt free Mock test of chapter 9 MCQs here

For the Summary, QA and explanation of Class 9 English Moments book Chapter 9 - The Accidental Tourist, click here

To watch a video explanation of Class 9 English Moments book Chapter 9 - The Accidental Tourist, click here

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Science Lessons    

 

Q1- Who is the writer of this lesson?

A) Bill Coyte
B) Bill Bryson
C) Bill Cosby
D) All

 

Q2- What does this story teach us?

A) the values
B) importance of self control
C) we should not be confused
D) none

 

Q3- What kind of man is Bill Bryson?

A) wise
B) confused
C) jovial
D) none

 

Q4- What did Bryson often forget in the cinema?

A) seat number
B) name of movie
C) lavatory
D) none

 

Q5- What did Bill forget in the hotel?

A) his wallet
B) his keys
C) his room number
D) none

 

Q6- Name the things Bill forgets in the lesson.

A) zip his bag
B) lavatory in the cinema
C) room number in the hotel
D) All

 

Q7- What did Bill knock on the lady sitting next to him while travelling?

A) a glass of cold drink
B) a water bottle
C) cup of coffee
D) none

 

Q8- What made his teeth blue while writing?

A) blueberries
B) blue color
C) leaking ink of the pen
D) all

 

Q9- What did Bill forget while travelling to Australia?

A) his wallet
B) his pen
C) his keys
D) his name

 

Q10- What name did he tell the hotel clerk at Australia in place of Bill Bryson by 
mistake?

A) Bill Coyte
B) W. Bryson
C) Bill Cock
D) None

 

Q11- Tell the adjective form of the word ‘speciality’ in the lesson.

A) speciaization
B) special
C) specific
D) none

 

Q12- What kind of a story is this?

A) moral based
B) humorous
C) serious
D) none

 

Q13- Why was Bill's wife wondering at him?

A) because of his strange behavior
B) because of his capacity to spill the things
C) because of unzipped bag
D) because of his dress

 

Q14- Why was Bill behaving strangely before his wife?

A) because his finger was cut
B) his finger was struck into the zip
C) his finger was bleeding
D) all

 

Q15- What happened when Bill was trying to open the zip of a carry bag?

A) All the things in it flew out
B) everything scattered here and there
C) papers and coins flipped and rolled on the floor
D) all

 

Q16- Why did Bill's wife ask the children "Take the lids off the food for Dad"?

A) to tell that the children are better than Bill
B) to demoralise Bill
C) to make fun of bIll
D) they did it better than their dad

 

Q17- How would Bill's dining table appear?

A) as if earthquake had struck
B) clean
C) messy
D) None

 

Q18- What does the title of the story speak?

A) accidents caused by the writer
B) accidental tours by the writer
C) places visited by the writer accidentally
D) None

 

Q19- Why was Bill's finger bleeding?

A) because of a cut
B) because it was struck in the zip and was cut
C) because he cut it with a knife
D) none

 

Q20- What was Bill unable to find in the cinema?

A) seat number
B) lavatory in the cinema
C) wallet
D) none

 



Answer key

Q. No.

Answer

Q. No.

Answer

1

B

11

B

2

B

12

B

3

B

13

A

4

C

14

D

5

C

15

D

6

D

16

D

7

A

17

A

8

C

18

A

9

D

19

B

10

B

20

B

 

Take Free MCQ Test English

 

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Free MCQ Test English
Class 9th Hindi Lessons   Take Free MCQ Test Hindi
Class 9th Sceince Lessons