Class 9 English Beehive book Chapter 9 – The Bond of Love MCQs

CBSE has introduced MCQs in the new Exam Pattern. Here are a few MCQs from Class 9 English Beehive book Chapter 9 The Bond of Love for the convenience of the students.

Also, attempt free Mock test of chapter 9 MCQs here

For the Summary, QA and explanation of Class 9 English Beehive book Chapter 9 The Bond of Love, click here

See MCQ video of The Bond of Love, click here

To watch a video explanation of Class 9 English Beehive book Chapter 9 The Bond of Love, click here

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Class 9 MCQs
Class 9th Hindi Lessons Class 9th Hindi Mcq Take Class 9 MCQs
Class 9th Science Lessons    

 

 

Q1- Who is the author of this lesson?

A) Kenneth Anderson
B) Smith
C) Jack Smith
D) Charles

 

 

Q2- Whom did the author get by accident?

A) a dog
B) baby tiger
C) a sloth bear
D) none

 

 

Q3- Where did the author find the sloth bear?

A) in the fields
B) in the forest
C) in the sugarcane field near Mysore
D) in the dense forest

 

 

Q4- What was the color of the bear?

A) brown
B) white
C) black
D) red

 

 

Q5- Whom did the author present the bear as a gift to?

A) his friend
B) his children
C) his parents
D) his wife

 

 

Q6- What was the name given to the bear

A) Tinu
B) Chiku
C) Bruno
D) Merino

 

 

Q7- Why was Bruno so happy to see the narrator’s wife?

A) because he was seeing her after 3 months
B) because he was seeing her after 5 months
C) because he was seeing her after 2 months
D) because he was seeing her after 6 months

 

 

Q8- Whom did the narrator’s wife and son miss?

A) their servant
B) their dog
C) the narrator
D) the bear,Bruno

 

 

Q9- Why did the narrator’s family decide to leave Bruno in the zoo?

A) he was growing too big to be at home
B) he was becoming notorious
C) they didn’t like him
D) they were scared of him

 

 

Q10- What made Bruno weak and paralysed/

A) his disease
B) eating less food
C) eating vegetables
D) drinking poison meant for rats

 

 

Q11- Why did Bruno vomit?

A) he was sick
B) because of overeating
C) because he was hungry
D) because he ate some poison-barium carbonate

 

 

Q12- What kind of pet was Bruno?

A) loving and playful
B) dangerous
C) ferocious
D) scary

 

 

Q13- Which place was Bruno allowed to go back to?

A) Mysore
B) forest
C) sugarcane field
D) Bangalore

 

 

Q14- What provision was made at Bangalore to keep the animal?

A) an island with all the needs for the animal
B) a cage
C) a forest
D) a zoo

 

 

Q15- I got him for her by accident" Who said this?

A) narrator’s friend
B) narrator’s son
C) narrator’s wife
D) narrator

 

 

Q16- Who stood on his head in delight?

A) narrator’s friend
B) narrator’s son
C) narrator
D) Bruno,the bear

 

 

Q17- What does this story highlight?

A) the bond of love and care between human beings and animals
B) care of animals
C) animals are not always dangerous
D) animals need love

 

 

Q18- What were the farmers driving out from the fields?

A) cows
B) bears
C) goats
D) pigs

 

 

Q19- How were the pigs being driven out of the fields by the farmers?

A) by beating with sticks
B) by patting them
C) by shouting at them
D) by shooting at them

 

 

Q20- Who shot Bruno’s mother dead?

A) narrator
B) narrator’s son
C) narrator’s wife
D) one of narrator’s friend

 

 

Q21- Who named the sloth bear Bruno?

A) narrator
B) narrator’s son
C) narrator’s wife
D) narrator’s friend

 

 

Q22- How was Bruno fed at home?

A) milk with a bottle
B) with grass
C) with fodder
D) none

 

 

Q23- Who all were there in the bungalow?

A) children
B) alsatian dogs
C) tenants
D) All

 

 

Q24- Where did Bruno sleep during his early young days?

A) in a den outside house
B) in the garden
C) in the kitchen
D) on the beds of the narrator’s family

 

 

Q25- What was the name of the poison that Bruno drank?

A) Sodium carbonate
B) Bicarbonate
C) Barium Carbonate
D) Carbonate

 

 

Q26- What was Bruno’s name Changed to?

A) Truno
B) Cruno
C) Baba
D) None

 

 

Q27- What is the meaning of Baba in the lesson?

A) a small animal
B) a small dog
C) a hermit
D) a small boy

 

 

Q28- Why was Bruno Baba kept chained most of the times?

A) he was growing too big
B) he was becoming dangerous
C) because of the tenants’ children
D) none

 

 

Q29- Who advised the narrator’s wife to keep Bruno at the zoo?

A) the narrator and his son
B) her friends
C) her neighbourers
D) none

 

 

Q30- Which zoo was Bruno kept in ?

A) 87 km away at Mysore zoo
B) in Bangalore
C) in Karnataka
D) none

 

 

ANSWER KEY

1

A

11

D

21

C

2

C

12

A

22

A

3

C

13

D

23

D

4

C

14

A

24

D

5

D

15

D

25

C

6

C

16

D

26

C

7

A

17

A

27

D

8

D

18

D

28

C

9

A

19

D

29

A

10

D

20

D

30

A

 

Take Free MCQ Test English

 

Class 9th English Lessons Class 9th English Mcq Take Class 9 MCQs
Class 9th Hindi Lessons Class 9th Hindi Mcq Take Class 9 MCQs
Class 9th Science Lessons    

 

Score 100 percent in English Grammar!

Special Course by English Academy Experts - 55 Lessons, 40 Tests for Everyone in CBSE Class 9 & 10 Students - Check out Special Offer