Test Your English For Entrance Exams 20 Questions – Antonyms



1. INQUISTIVE

(a) Undecided
(b) Misinformed
(c) Incurious
(d) Defective

2. QUALIFIED

(a) Pre-Determined
(b) Uneducated Person
(c) Disregarded
(d) Unrestricted

3. CAPRICIOUS

(a) Feeble
(b) Scant
(c) Constant
(d) Enlighten

4. MOLLIFY

(a) Infuriate
(b) Liquidate
(c) Eradicate
(d) Inflate

5. TURMOIL

(a) Introduction
(b) Pleasure
(c) Serenity
(d) Endlessness

6. ANCHOR

(a) Uncover
(b) Release
(c) Weaken
(d) Clean out

7. VIBRANCY

(a) Innocence
(b) Stable
(c) Immaturity
(d) Lifelessness

8. ABUSIVENESS

(a) Retaliation
(b) Perception
(c) Estrangement
(d) Cordiality

9. HEFTY

(a) Co-operative
(b) Slight
(c) Cheerful
(d) Cumberless

10. UNDERSTATE

(a) Underpin
(b) Placate
(c) Insinuate
(d) Embroider

11. FRUCTIFY

(a) Snub
(b) Wither
(c) Relax
(d) Recklessly

12. PIQUE

(a) Stability
(b) Servility
(c) Lethargy
(d) Delight

13. BEMUSE

(a) Return Promptly
(b) Pervade
(c) Savor
(d) Enlighten

14. EVANESCENT

(a) Descriptive
(b) Casual
(c) Old
(d) Immortal

15. MITIGATE

(a) Prefer
(b) Exacerbate
(c) Reveal
(d) Harmless

16. VOLUBLE

(a) Tedious
(b) Meager
(c) Pertinent
(d) Taciturn

17. SUBTEL

(a) Valuable
(b) Nuances
(c) Mellow
(d) Overt

18. TENSILE

(a) Inelastic
(b) Genuine
(c) Tough
(d) Sympathetic

19. DISAPPROBATION

(a) Coercion
(b) Sanction
(c) Negligence
(d) Exemption

20. PARSIMONY

(a) Riches
(b) Austere
(c) Cowardice
(d) prodigality

ANSWERS:-
1. (b)
2. (b)
3. (b)
4. (d)
5. (a)
6. (b)
7. (d)
8. (c)
9. (b)
10. (a)
11. (d)
12. (a)
13. (c)
14. (a)
15. (b)
16. (c)
17. (c)
18. (b)
19. (c)
20. (a)